Armand vs. Tudorache, renumărare voturi Sector 1. Avocatul Drăgan: S-a temut să nu se aleagă praful!

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a făcut, marți, 1 iunie, noi declarații cu privire la ancheta în cazul alegerilor locale în Sectorul 1.

„Stadiul dosarului este cel pe care îl cunoaștem, dosarul se află în cercetări. Știm că a fost finalizată prima etapă a renumărării”, a spus avocatul Mihai Drăgan, marți după-amiază, la Antena 3, în cadrul emisiunii Oanei Zamfir, „Obiectiv”.

Amintim că procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) va vorbi despre stadiul investigațiilor în dosarul presupuselor fraude comise la alegerile din Sectorul 1 în cadrul unui interviu realizat de Denise Rifai. 

„Sunt chestiuni pe care domnul procuror, probabil, în urma faptului că știm cu toții că va ieși la pensie, s-a temut să nu se aleagă praful - ca să zic așa - de munca domniei sale și să asistăm la o mușamalizare. Este o informație publică faptul că dumnealui a depus o cerere de pensionare. De asemenea, este o informație publică: această cerere de pensionare a fost suspendată ca urmare a unei plângeri din partea unei persoane care nu are nicio legătură cu acest caz. Dar, în cele din urmă, probabil, se va pensiona”, a spus avocatul. 

Imagini controversate la Sectorul 1

Imagini din momentul în care erau căutați sacii de voturi pentru Sectorul 1, care ar demonstra o fraudă electorală la alegerile locale, au apărut imediat după alegerile de anul trecut.   

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere dintr-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripție a Sectorului 1.

SIIJ, anunț despre ancheta în cazul alegerilor locale Sector 1

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. 

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. 

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror. 

Pe măsura derulării cercetărilor, vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, transmisese Secția Specială.

Reacția oficială a fost transmisă, după ce, la un moment dat, s-a vehiculat și s-a comentat pe marginea zvonului conform căruia Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât contracandidata sa, Clotilde Armand, la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, în 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel