Armand negociază măturarea străzilor, pentru ECONOMIE: În loc de 2 metri, se va mătura unul

Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, vrea să facă economii la cheltuielile pentru salubrizarea stradală, astfel că vrea să negocieze modificarea programului. 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune modificarea programului de salubrizare stradală pentru a reduce cheltuielile, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi. Acesta prevede că primarul Sectorului 1 este mandatat să negocieze cu Romprest Service SA modificarea suprafeţelor de intervenţie pentru salubrizarea stradală.

Potrivit referatului de aprobare, printre schimbările preconizate se numără reducerea suprafeţei de intervenţie de la 2,5 la 2 metri faţă de bordură în ceea ce priveşte măturatul mecanizat şi de la doi la un metru de la bordură în cazul măturatului manual.

Cheltuielile cu salubrizarea stradală reprezintă circa 75% din cele anuale cu activităţile delegate ale serviciului public de salubrizare. Potrivit hotărârii Consiliului Local din 28 aprilie, bugetul alocat pentru serviciul public de salubritate este de circa 125 de milioane de lei, drept urmare este necesară identificarea unor măsuri care să conducă la o diminuare a cheltuielilor, fără a afecta calitatea serviciului, sănătatea publică şi mediul, arată sursa citată.

VEZI Cea mai nouă ispravă a primarului Clotilde Armand nu mai are nevoie de comentarii. Așa se face administrație USR-PLUS / foto

Economii de 15 milioane de lei 



"Cheltuielile din bugetul local cu serviciul public de salubrizare rezultă din aplicarea tarifului la cantităţile real executate, astfel încât măsurile de diminuare a acestor cheltuieli trebuie să implice diminuarea tarifelor şi/sau diminuarea cantităţilor. Modificarea tarifelor, inclusiv diminuarea se realizează în condiţiile Ordinului ANRSC nr. 109/2007, care nu sunt îndeplinite în momentul de faţă", stipulează referatul de aprobare.

Proiectul de hotărâre duce la o diminuare estimată a cheltuielilor cu circa 15 milioane de lei fără TVA pe an. Mediul nu va fi afectat, pentru că măsurile propuse vor fi dublate de prevenţie şi conştientizare a locuitorilor Sectorului 1 privind păstrarea curăţeniei, mai prevede sursa citată.

VEZI ŞI Tudorache, imagini de groază din Sectorul 1: Ca în codru! Nu vă recomand să treceţi pe acolo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel