Arma secretă a americanilor: Bomba care nu e bombă VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Statele Unite dețin o rachetă secretă de mare precizie care, înainte de a lovi ținta, lansează cuțite. O armă destinată, potrivit presei americane, lichidării membrilor influenți ai grupărilor teroriste și care ar fi trebuit să fie folosită pentru asasinarea liderului mișcării Al-Qaida, Usama ben Laden. 

Statele Unite au creat racheta de mare precizie R0X, care distruge ținte aruncând cuțite, scrie The Wall Street Journal, citând foști și actuali reprezentanți ai administrației SUA. Potrivit publicației, acest sistem secret este o variantă modificată a rachetei Hellfire dar care, spre deosebire de predecesoarea ei, nu are încărcătură explozivă.

Cele mai mari daune sunt provocate țintei de căderea ei de peste 45 de kilograme. La care se adaugă pagubele generate de cele șase cuțite lansate cu câteva secunde înainte de impact și care ”rad totul în calea lor”. Interlocutorii WSJ au catalogat racheta ”bombă-ninja”.

Cotidianul menționează, totodată, că racheta de 1,5 metri lungime ”este folosită foarte rar și numai în circumstanțe speciale”. Proiectul a fost lansat în 2011 și, potrivit WSJ, racheta a fost utilizată de cel puțin două ori: CIA a apelat la ea în 2011 la Idlib și în ianuarie anul curent în operațiunea de lichidare a lui Jamal Ahmad Mohammad Al Badawi, considerat numărul doi în Al-Qaeda.

R9X a fost creată sub mandatul președintelui Barack Obama, notează publicația citată. Ea a fost realizată cu scopul de a fi evitate, în cazul atacurilor aeriene, victime colaterale în rândul populației civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel