Momeala angajatorilor: slujbe banale cu nume occidentale

Site-urile specializate, dar și anunțurile de mică publicitate se întrec în joburi de vis pentru cei care-și caută un loc de muncă. Denumirile occidentale atrag din ce în ce mai mult, în timp ce denumirile și chiar locurile de muncă tradiționale sunt pe cale de dispariție sau chiar au dispărut. Parfumul occidental al denumirilor locurilor de muncă odată clasice “mângâie” orgoliul unor deținători de titluri pompoase. Coafeza de la salonul din colțul străzii a devenit hair-stylistă, iar tânăra care vine să aibă grijă de copii, numită odată dădacă, este acum babysitter. O secretară este asistent manager sau manager pentru relația cu partenerii.

 

 Dicționarul joburilor cu denumiri pompoase

Dacă găsiți job-ul de acceptance testing leader va trebuie să testați și asigurați calitatea produselor. Expertul în contabilitate și raportare a devenit accounting and reporting expert, iar asistentul în contabilitate este accounting and reporting expert. Dacă veți coordona echipa suport vă veți numi application support team leader. Specilistul în instruire a devenit applications training specialist, iar secretara, asistent manager. Specialistul în facturare se transformă în billing specialist, iar responsabilul cu activitățile de marketing se transformă în brand manager. Tipicul casier devine cashier.

 De la redactor la copywriter, de la recepționeră la front desk representative

Consultantul ERP sau SAP este consultantul pentru implementare software sau a managementului resurselor unei firme. Redactorul dintr-o agenție de publicitate este copywriter. Contabilul- costs clerk, “antrenorul de manager- executiv coach, analistul de planificare financiară- financial planning analyst, recepționeră- front desk representative. Recrutor se transformă în head-hunter și specialistul în resurse umane- human resourses specialist.

Și lista continuă

Site-ul de angajări Best Jobs a făcut o listă cu toate denumirile occidentale ale job-urilor, scrie stirisireportajealba.ro.

*Indirect sales manager – manager de vânzări indirecte. *Industry solutions opera- tions manager – manager de operaţiuni. *IT service engineer – inginer service tehnologia informaţiei. *JavaScript developers – programator JavaScript (JavaScript e un limbaj de programare). *Key account manager – manager de clienţi importanţi *Maintenance coordinator – coordonează mentenanţa (n.r. întreţinerea) echipamentelor. *Manufacturing manager – manager de fabricaţie. *Multi-level-marketing partner – partener marketing piramidal. *Payroll administration associate – responsabil plăţi. *Purchasing manager – manager de achiziţii. *Quantity surveyor – cercetare de piaţă. *R&D team leader – şef echipă cercetare şi dezvoltare. *Relationship manager – manager relaţii cu clienţii. *Salesman office based – vânzător. *Senior business analyst – analist cu experienţă. *Senior release engineer – inginer programator. *Shipping manager – manager care se ocupă de livrări. *Team leader – şef de echipă. *Test engineer – inginer pentru testare software.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel