Urmărește emisiunea live


ARISTIȚA RICHTER o chema pe SOȚIA lui GHEORGHE MĂRMUREANU înainte de căsătorie

Unele nume sunt predestinate, iar căsătoria dintre Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, și "roaba lui Dumnezeu" Richter o demonstrează pe deplin.

"Numele de domnişoară al soţiei mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la început. Aristiţa Richter. Am făcut legătura abia după ce am devenit directorul Institutului", a povestit recent profesorul Gheorghe Mărmureanu, potrivit romaniatv.net.

Iată ce spune despre cutremure fosta doamnă Richter: "Nu sunt o persoană care intră în panică. Aşa sunt eu, mă mobilizez în situaţii critice. Un cutremur nu înseamnă mare lucru pentru mine. La cutremurul din '77 eram cu fetiţa mea acasă. Nu am ieşit repede, pentru că nu este bine să te arunci pe scări în timpul unui cutremur. Faci «nani» dacă ieşi. La noi, scările nu sunt proiectate antiseism".

Citește și: Predicția lui Mărmureanu care s-ar putea transforma în caz penal: Marele cutremur, în 2040

Ea îi este alături profesorului Mărmureanu din 1964. Atunci s-au căsătorit, la doi ani după ce s-au cunoscut la Rădăuţi, unde Mărmureanu făcea practică.

"Am dansat, am vorbit la o reuniune, iar el s-a ţinut de capul meu", şi-a adus aminte cu plăcere Aristiţa Mărmureanu, care şi-a susţinut mereu soţul şi l-a însoţit peste tot în lume.

"A muncit mult de mic, iar din clasa a V-a a stat la internat. Liceul l-a făcut la Bacău şi mergea şi 50 de kilometri pe jos ca să ajungă acasă, în vacanţă. Este un om înţelept, calm, echilibrat. A avut posibilitatea să muncească în străinătate. Acum câţiva ani, japonezii i-au oferit un salariu de 25.000 de dolari. Am stat de vorbă şi a refuzat. Ne place aici, nici nu se pune problema să ne mutăm în altă ţară", a mai povestit Aristiţa Mărmureanu.

Vezi și: Dezastru în caz de cutremur în România. Ce spune Mărmureanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel