Arhiepiscopul Tomisului, răspuns pentru o femeie care l-a întrebat cum poate ţine postul, având în vedere că are un soţ pasional

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat de o femeie cum poate ţine postul, având în vedere că are un soţ pasional.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie, într-o emisiune la Radio Dobrogea, cum poate ţine postul, având în vedere că are un soţ pasional, iar dacă îl refuză, o ameninţă.

„Este bine să ţii rânduiala, dar, pentru armonia şi unitatea familiei, este bine să găseşti şi o modalitate a împlini. Sunt multe situaţii, noi le întâlnim, duhovnicii, astfel de situaţii. Nu trebuie duse lucrurile la extrem, dar cu blândeţe, poate pe parcurs, va înţelege că trebuie să fie socotite nu toate zilele la fel şi să avem discernământ. Să distingem timpul de orice altă patimă. (…) Îşi aparţin unul altuia. Nu mai are el ce e al lui, nici ea ce e al ei şi aparţin unul altuia. Familia este ca o singură făptură. (…) Iubirea toate le nădăjduieşte, toate le rabdă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și...

Ce a zis ÎPS Teodosie despre viața de cuplu într-un filmuleț viral pe TikTok

Amintim că Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit pe TikTok despre căsnicie, într-o postare care a devenit virală.

„De astăzi ne găsim și pe tik-tok cu numele Arhiepiscopia Tomisului, unde IPS Teodosie și alți preoti și teologi ai Arhiepiscopiei Tomisului vă vor mărturisi scurt și la obiect învățături creștine. Doamne ajută!”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului într-o postare pe Facebook.

„Când doi soți sunt uniți de Hristos Dumnezeu în taina cununiei, ei nu mai sunt eu și tu, ci numai noi”, a spus ÎPS Teodosie într-o filmare care a devenit virală pe TikTok.

ÎPS Teodosie a declarat că este bucuros să colaboreze intens cu tinerii. „Sunt bucuros să colaborez intens cu tinerii pe TikTok, întrucât tinerii au cea mai mare nevoie de biserică, de păstori, de îndrumători. Vă voi fi aproape tuturor, pentru că tinerii sunt viitorul nostru şi au nevoie de lumină. Vă voi da lumină din lumina lui Hristos şi lumină din viaţa bisericii, care este maica neamului nostru românesc şi maica tuturor oamenilor de pe faţa pământului. Doamne ajută să colaborăm frumos, la mulţi ani, iubiţi tineri!", a transmis Arhiepiscopul Tomisului. 

Citește și...

Zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2022

 

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către credincioși, începe pe 14 noiembrie și se termină pe 24 decembrie.

În Postul Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, vin și untdelemn. Din cele 40 de zile de post, 14 sunt cu dezlegare. 

Zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2022 sunt:  

luni, 21 noiembrie 
sâmbătă, 26 noiembrie  
duminică, 27 noiembrie  
miercuri, 30 noiembrie  
sâmbătă, 3 decembrie 
duminică, 4 decembrie  

luni, 5 decembrie  
marți, 6 decembrie  
sâmbătă, 10 decembrie  
duminică, 11 decembrie  

luni, 12 decembrie  
marți, 13 decembrie
sâmbătă, 17 decembrie  
duminică, 18 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel