Videoclip INCENDIAR filmat în catedrală în Spania. Arhiepiscopul își cere scuze (VIDEO în articol)

Captură video
Captură video

Arhiepiscopul de Toledo și-a cerut public scuze pentru un videoclip muzical filmat în catedrala orașului. 

Arhiepiscopul de Toledo din Spania și-a cerut scuze după ce doi artiști au filmat un videoclip muzical incendiar în catedrala orașului, spunând că la acel moment nu cunoaștea complet proiectul și conținutul acestuia, relatează CNN

Artistul spaniol C. Tangana și cântăreața argentiniană Nathy Peluso au filmat scene din videoclip pentru piesa lor „Ateo”, adică „Ateu”, la catedrala din Toledo, ce datează din secolul al XIII-lea, una dintre cele mai faimoase clădiri religioase din Spania. Videoclipul, lansat joi, îi arată pe C. Tangana și Peluso foarte apropiați unul de celălalt și dansând stilul bachata în catedrală. Clipul include prim-planuri ale lucrărilor de artă prezentate pe pereții catedralei.

”Arhiepiscopul regretă profund aceste evenimente și condamnă scenele filmate în biserica Arhiepiscopiei”, se precizează într-o declarație emisă vineri de Arhiepiscopie în numele Arhiepiscopului Francisco Cerro Chaves. ”Solicităm cu umilință și sinceritate iertare tuturor credincioșilor laici, consacraților și preoților, care s-au simțit pe bună dreptate răniți de această utilizare necorespunzătoare a unui loc sacru”, adaugă declarația.

Întoarcere la credință sau blasfemie?

Versurile cântecului includ un refren care spune: „Am fost ateu, dar acum cred, pentru că un miracol ca tine trebuie să fi coborât din cer”, în timp ce în primul vers cere iertare de la Fecioara Almudenei pentru ”ceea ce fac în patul tău”. 

În altă parte a videoclipului, Peluso apare nud și parțial pixelată, fiind prezentată ținând capul decapitat al lui Tangana, iar la sfârșitul cântecului, cei doi cântăreți pozează pentru o fotografie în care apar preoți și băieți de cor în afara catedralei. Tangana trage, de asemenea, de părul lui Peluso într-un ecou al uneia dintre picturile din interiorul catedralei, care arată un demon trăgând părul unei femei pentru a o împiedica să ajungă la mântuire la Judecata de Apoi. 

În timp ce Arhiepiscopul s-a angajat să ”revizuiască procedurile în vigoare pentru a evita așa ceva”, decanul a avut în declarațiile sale o notă foarte diferită, de asemenea, vineri. Argumentând cântecul ”spune povestea unei convertiri prin iubirea umană”, decanul Juan Miguel Ferrer Grenesche a spus că scenele finale ale videoclipului în care cântăreții pozează pentru o fotografie arătau ”înțelegerea și primirea Bisericii”. Deși a recunoscut ”limbajul vizual provocator” folosit, el a apărat decizia de a permite filmarea în catedrală, spunând că ”singurul scop a fost să stimuleze dialogul cu cultura contemporană, păstrând în același timp credința în Biserică”.

Ferrer a mai spus că melodia ar putea ”face bine celor distanțați de Biserică”, dar și-a cerut scuze celor care au fost răniți de ea. Începând de sâmbătă, videoclipul a avut peste 2 milioane de vizionări pe YouTube.

Vezi videoclipul: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel