Arhiepiscopul Andrei Andreicuţ şi episcopul vicar Irineu Bistriţeanul, candidaţi la scaunul de mitropolit al Clujului

03180753-953033965
03180753-953033965

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se va întruni în şedinţă de lucru, vineri, la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului.

Scaunul de mitropolit a rămas vacant în urma trecerii la cele veşnice, la 31 ianuarie, a arhiepiscopului Bartolomeu Anania.

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şi episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Irineu Pop-Bistriţeanul, au fost desemnaţi, luni, candidaţi pentru înalta funcţie în Sinodul Mitropolitan de la Cluj-Napoca, întrunit în şedinţă specială, sub preşedinţia patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel, locţiitor de mitropolit al Clujului.

Marţi, înalţii ierarhi bisericeşti, care au participat la Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, au decis, cu unanimitate de voturi, menţinerea listei cu cei doi candidaţi eligibili pentru rangul de mitropolit şi cel de arhiepiscop, desemnaţi în cadrul consultării desfăşurate în ziua precedentă, în Sinodul Mitropolitan al Clujului.

Adunarea eparhială a considerat că nu se impune completarea celor două candidaturi - cea a arhiepiscopului de Alba-Iulia, Andrei Andreicuţ, şi a episcopului vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Irineu Bistriţeanul, cu încă un ierarh eligibil.

Ceremonia de întronizare a noului mitropolit ar urma să aibă loc la Cluj-Napoca, în 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, când se împlinesc cinci ani de când arhiepiscopul Bartolomeu a fost instalat în scaunul mitropolitan al Clujului.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel