Arhiepiscopia Tomisului, sub sechestrul ANAF

Bunurile Arhiepiscopiei Tomisului au fost puse sub sechestru de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa pentru o datorie de aproape un milion lei, existând deja o cerere de eşalonare a plăţilor pe o perioadă de 60 luni.

"Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa a dipus executarea silită în cazul Arhiepiscopiei Tomisului pentru o datorie de aproape un milion de lei, fiind pus sechestru asupra bunurilor. În prezent analizăm o solicitare făcută zilele trecute de Arhiepiscopia Tomisului privind eşalonarea datoriei pe o perioadă de 60 luni".

Datoria survine în urma neachitării contribuţiilor la asigurările sociale, precum şi a impozitelor pe salarii.

La rândul său, Arhiepiscopia Tomisului a confirmat că are datorii către Administrația Națională a Finanțelor Publice, fiind depusă pe 25 noiembrie o cerere de eşalonare a plăților la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa.

"Dificultățile financiare ale instituției noastre sunt în strânsă legătură cu criza economică generalizată, cu care se confruntă actualmente întreaga lume. Sărăcirea accentuată a populației, din ultimul timp, i-a determinat pe mulți fii ai Bisericii să ne ceară ajutorul. Nu am putut fi nepăsători față de acești semeni aflați în lipsuri şi suferințe. Cu riscul acumulării de datorii, au fost ajutați prioritar numeroşi oameni, lucrarea filantropică fiind parte a slujirii aproapelui de către Sfânta noastră Biserică. Vremurile de criză, ca şi cele de bunăstare, sunt îngăduite de Dumnezeu cu un scop pedagogic acela de a înțelege că avem nevoie mereu unii de alții", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și:

IPS Teodosie, acuzat iar de fals în actele oficiale al Arhiepiscopiei Tomisului

Încă un scandal, de data aceasta sexual, în care este implicat Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel