Arhiepiscopia Tomisului, mesaj privind folosirea serviciului PayPal:  Face ce face și Patriarhia Română

ÎPS Teodosie / Facebook Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie / Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Referitor la folosirea serviciului PayPal pentru donațiile sau pomelnicele credincioșilor, Arhiepiscopia Tomisului vine cu  următoarele precizări.

1.      Decizia oferirii acestei posibilități a fost luată într-una din ședințele Permanenței Consiliului Eparhial Tomis și nu din inițiativa sau îndemnul personal al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, așa cum s-a relatat pe alocuri, în mod eronat. Decizia a fost luată, cum s-a explicat deja, ca urmare a dorinței exprese a credincioșilor care urmăresc slujbele online și care ne-au solicitat să le oferim o soluție tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice.

2.      Posibilitatea oferirii de donații sau pomelnice a fost implementată, de multă vreme, de către Patriarhia Română, fie în privința mijloacelor de presă pe care le deține (Trinitas TV, Radio Trinitas), fie în privința Catedralei Naționale, existând diverse soluții tehnice în acest sens (donare în cont, serviciu SMS, etc.).

3.      Urmând modelului Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca donațiile rezultate din jertfa credincioșilor să fie folosite la funcționarea postului de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului.

Prin urmare, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului nu are nici o implicare personală în această chestiune, afară de faptul că, așa cum a declarat și în emisiunea realizată la Radio Dobrogea, îi pomenește benevol și cu dragoste pe toți cei care îi cer acest lucru, precizează Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat primit la redacție.

 

„Frate ajutat de frate – cetate întărită”

 

Arhiepiscopia Tomisului a transmis în noaptea de sâmbătă spre duminică credincioșilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că primește pomelnice și prin intermediul sistemului electronic de plăți online PayPal, alături de link-ul unde se pot face donații.

Reprezentanții Arhiepiscopiei au mai spus enoriașilor că pot trece în secțiunea ”Add Note” câteva nume ale persoanelor pentru a fi pomenite în timpul slujbelor. „Puteți trimite pomelnice prin PAYPAL, accesând linkul de mai jos: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=J5F4JJ5SBWDNA. În cadrul donației puteți include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secțiunea Add Note”, este mesajul Arhiepiscopiei Tomisului pe Facebook.

Link-ul afișat de Arhiepiscopia Tomisului duce pe platforma de plăți online, unde este afișat mesajul: „Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. „Frate ajutat de frate – cetate întărită” (Pilde 18:19) DONEAZĂ AICI”.

Arhiepiscopia Tomisului se referă la Radio Dobrogea, postul de radio deținut Arhiepiscopiei Tomisului, și al cărui cont de PayPal este același cu cel al pomelnicelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel