Arheologii au descoperit un oraș antic, vechi de 3.000 de ani. Este păstrat în condiții excelente

Pixabay
Pixabay

O echipă de arheologi a descoperit un oraș antic în care au putut observa o multitudine de obiecte conservate, folosite în activitățile cotidiene a locuitorilor de acum 3.000 de ani. 

Un grup de arheologi a descoperit cel mai mare oraș antic din Egipt, ce datează de acum 3.000 de ani. Orașul este numit „Ascensiunea lui Aten” și se află sub dunele de nisip, la vest de Luxor.

În comunicatul arheologului șef Zahi Hawass se precizează că urbea ar fi fost populată în timpul domniei faraonului Amenhotep III, cel care a domnit între anii 1391 și 1353 Î.Hr. 

„Era cea mai mare locație administrativă și industrială din Egipt la acea vreme”, a declarat Hawass, conform CNN

Obiecte bine conservate

Descoperirea este cu atât mai uimitoare cu cât orașul a rămas încremenit în timp, o multitudine de obiecte necesare traiului zilnic fiind găsite într-o stare foarte bună de conservare. Pereții caselor au rămas intacți, în interior au putut fi găsite inele, ceramică colorată, mulaje pentru crearea amuletelor, vase în care era depozitată carnea și unelte destinate prelucrării metalului și a sticlei. 

A fost descoperită și o brutărie în care echipa de cercetare a găsit intacte recipientele cu ingrediente și cuptorul. 

Un schelet uman cu genunchii legați

Un schelet uman a fost găsit având mâinile întinse pe lângă corp și genunchii legați cu sfoară. „Poziția și locația scheletului sunt ciudate, de aceea vom mai face o serie de investigații”, mai este precizat în comunicat. 

„Descoperirea acestui oraș este a doua cea mai mare descoperire arheologică de la Tutankhamon încoace”, a declarat Betsy Bryan, profesor de egiptologie la Universitatea Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel