Arheologii au descoperit o așezare greco-romană din Alexandria

Arheologii au descoperit o așezare greco-romană din Alexandria / Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash.com
Arheologii au descoperit o așezare greco-romană din Alexandria / Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash.com

A fost descoperită o așezare greco-romană din Alexandria.

O misiune arheologică egipteană a adus la lumină, vineri, rămăşiţele unei aşezări rezidenţiale şi comerciale din perioada greco-romană, pe coasta de nord-est a oraşului Alexandria, informează  Agerpres, citând agenţia Xinhua.

În timpul excavaţiilor din cartierul al-Shatby, "misiunea a descoperit... o reţea mare de rezervoare subterane, colorate în roz, pentru depozitarea apei provenite de la ploi, din inundaţii şi din subteran, care era utilizată în perioadele secetoase", a declarat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului General pentru Antichităţi din Egipt.

Studiile demonstrează că aşezarea a fost folosită din secolul al II-lea î.e.n. până în secolul al IV-lea e.n., a spus Waziri.

Ce au mai descoperit arheologii



Oficialul a precizat că au fost găsite vase de ceramică şi mai multe statuete în peste 40 de fântâni şi rezervoare, ceea ce indică prezenţa unei populaţii numeroase în această regiune de lângă Alexandria, capitala Egiptului în perioada greco-romană.

Potrivit lui Waziri, în cadrul misiunii arheologice au fost descoperite, de asemenea, case de odihnă pentru călători şi vizitatori unde aceştia aşteptau să primească permisele necesare pentru a intra în oraş, precum şi clădiri folosite ca centre pentru colectarea impozitelor.

Mostafa Waziri a menţionat că studiile preliminare efectuate în perimetrul cartierului adus la lumină au relevat că acesta "era alcătuit dintr-o stradă principală şi mai multe drumuri ramificate, conectate la reţeaua de canalizare".

Aşezarea cuprinde o piaţă mare, prăvălii și ateliere



Khaled Abu Hamad, directorul general al Autorităţii pentru Antichităţi din Alexandria, a declarat că aşezarea cuprinde o piaţă mare, prăvălii pentru vânzarea vaselor de ceramică şi ateliere pentru fabricarea statuetelor.

Oficialul a precizat că în zonă au fost găsite aproape 700 de monede, farfurii de diferite forme şi un număr mare de unelte de pescuit.

"Lucrările de excavaţie în zona vechii aşezări au durat nouă luni", a spus Abu Hamad, subliniind importanţa acestui cartier pe ruta comercială dintre est şi vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel