Argeș: Un polițist a ajutat un șofer să evite suspendarea permisului după ce depășise limita de viteză

Polițistul i-a sugerat șoferului o modalitate de a scăpa de amendă și suspendarea permisului
Polițistul i-a sugerat șoferului o modalitate de a scăpa de amendă și suspendarea permisului

Polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Argeș din cadrul Direcției Generale Anticorupție au pus în aplicare trei mandate de aducere în cauză penală pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual, instigare la fals intelectual și complicitate la fals intelectual față de un agent de poliție al Biroului Rutier Pitești și alți doi cetățeni.

Conform Ziarulargesul.ro, la data de 20 septembrie 2020, poliţistul, care exercita atribuțiile de serviciu, a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa cu o viteză mai mare cu 50 km/h peste limita legală admisă pe respectivul sector de drum. Pentru a nu-i întocmi proces-verbal de contravenție și a nu aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție i-a sugerat conducătorului auto să găsească o altă persoană pe numele căreia acesta să întocmească actele de constatare.

Astfel, suspectul a determinat o a treia persoană să comunice agentului de poliție datele sale de identificare, iar ulterior acesta a întocmit în fals pe numele persoanei indicate procesul-verbal de constatare a contravenției, aplicându-i inclusiv măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel