Argeş: Două drumuri judeţene din zona de sud, modernizate cu peste 15 milioane de lei, prin PNDL II

Două drumuri judeţene din zona de sud a Argeşului, Ciupa - Răteşti şi Şerbăneşti - Siliştea, sunt în curs de modernizare prin investiţii în valoare totală de peste 15 milioane de lei, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II, informează Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, printr-un comunicat remis marţi Agerpres.

Potrivit sursei citate, lucrările de modernizare a DJ 702A Ciupa - Răteşti (o investiţie de peste 4,1 milioane de lei) şi DJ 703B Şerbăneşti (DJ 659) - Siliştea (investiţie de peste 11,3 milioane lei) sunt în plină desfăşurare şi vor fi finalizate anul viitor. În privinţa stadiului fizic al lucrărilor, pe DJ 703B au fost realizate 27 de podeţe laterale, au fost balastate drumurile laterale şi platforma drumului şi au fost finalizate şase podeţe transversale. La DJ 702B a fost făcută balastarea în proporţie de 80%.

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, care a vizitat marţi şantierele celor două drumuri, a menţionat că alte patru tronsoane de drum din zona de sud a judeţului vor fi asfaltate sau modernizate din fonduri guvernamentale şi europene pe o distanţă de circa 88 de kilometri.

"Pentru sudul judeţului avem proiecte importante care vizează infrastructura rutieră. Aici este vorba de aceste două drumuri care asigură accesul localităţilor din sud la autostradă. Proiectele sunt finanţate prin PNDL II, au fost semnate în 2017, dar a durat ceva mai mult partea care a vizat procedurile şi achiziţiile, conform legislaţiei. Termenele de execuţie sunt mai scurte, de 10 luni şi, respectiv, 12 luni, în primăvara şi vara anului viitor lucrările urmând a fi finalizate. De asemenea, mai avem în plan asfaltarea a încă două drumuri judeţene din această zonă, pe o lungime de 20 de kilometri, Rociu (Şerbăneşti) - Costeşti şi Costeşti - Pădureţi. Primul proiect se află în faza de evaluare tehnică, urmând ca în cel mai scurt timp să fie declarat câştigătorul, firma care va executa lucrarea. Pentru cel de-al doilea drum ne aflăm în procedură de achiziţie, servicii proiectare plus execuţie. Mai avem, de asemenea, două proiecte pe fonduri europene: modernizarea DJ 503 limita judeţului Dâmboviţa - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele şi modernizarea DJ 504 limită jud. Teleorman - Popeşti - Izvoru - Recea - Cornăţel - Vulpeşti (DN65 A), în lungime totală de 68 de kilometri, care sunt şi ele în fază avansată în ceea ce priveşte procedurile", a declarat Dan Manu, citat în comunicat.

El a explicat faptul că având respectivele proiecte mari în derulare, în zonă nu au putut fi efectuate lucrări de reparaţii asfaltice, pentru că ar fi însemnat să se facă dublă finanţare, lucru nepermis de normele în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel