Argeş: Concert caritabil la Curtea de Argeş pentru copiii cu probleme cardiace

Fundaţia Polisano va organiza pe 19 iunie, la Centrul de Cultură şi Arte 'George Topîrceanu' din Curtea de Argeş, un concert caritabil pentru copiii cu probleme cardiace, se arată într-un comunicat al fundaţiei remis marţi. 

Evenimentul din data de 19 iunie începe la ora 18,00, iar accesul se face pe bază de donaţii voluntare, donaţia minimă recomandată fiind de 20 de lei. Toate fondurile strânse la concertul caritabil vor fi folosite pentru intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace grave, care le pun viaţa în pericol. 'De 4 ani, organizăm misiuni umanitare cu ajutorul unor echipe medicale internaţionale din Anglia şi Suedia, pentru ca aceşti copii să fie operaţi în România, cu sprijinul medicilor experţi din străinătate.

Până acum, am organizat şi sprijinit financiar între 30 şi 40 operaţii cardiace pe an pentru copiii români care nu mai aveau nicio soluţie. În iunie 2019, alţi 10 copilaşi aflaţi pe lista noastră de aşteptare vor primi intervenţiile vitale, iar pentru a strânge fondurile necesare ne bucurăm de ajutorul sponsorilor, donatorilor, dar şi artiştilor precum The Archive Ravens. Doar prin unirea eforturilor tuturor am reuşit până acum să salvăm vieţi şi vom putea continua să-i ajutăm pe copiii mai puţin norocoşi', spune directorul executiv al Fundaţiei Polisano, Cătălina Costache. În comunicatul fundaţiei se arată că în România se nasc în fiecare an peste 1.500 de copii cu malformaţii cardiace grave, majoritatea dintre acestea necesitând operaţii. 'Doar 300-400 dintre aceştia beneficiază de intervenţia salvatoare într-unul dintre cele două spitale româneşti, iar restul trebuie să găsească soluţii în străinătate, la costuri mult mai mari', precizează Fundaţia Polisano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel