Alimente expirate au fost găsite la o grădiniţă

Mai multe alimente cu termenul de valabilitate expirat au fost găsite în timpul unui control efectuat la o grădiniţă din mediul rural, a anunţat marţi prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. 

Alimentele expirate, printre care erau şi câteva zeci de ouă, au fost descoperite la o grădiniţă cu program prelungit din comuna Albeştii de Argeş, fiind retrase de la consum.

Echipele mixte de control, formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, au verificat în ultima săptămână aproape 50 de unităţi de învăţământ şi firme de catering care furnizau alimente pentru elevi şi preşcolari.

'În urma controalelor au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 48.000 de lei, precum şi 42 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment', a precizat prefectul.

Printre neregulile constatate se numără lipsa controlului medical periodic al personalului, servirea mesei în sălile de clasă, autorizaţii sanitare de funcţionare inexistente sau incomplete, lipsa personalului calificat sau lipsa avizelor pentru meniul servit elevilor.

Controalele au fost dispuse de prefect după ce zeci de elevi de la programul after-school al Şcolii 'I.L. Caragiale' din Piteşti au fost internaţi, la începutul lunii martie, cu probleme digestive cauzate de alimentele consumate la cantina care deservea unitatea de învăţământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel