EXCLUSIV  Argentina - Nigeria, scandal monstru. Vâlcu: Sistemul ține cu Messi! Comparație Băsescu - Geoană

Argentina s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.

Croația a învins Islanda, iar Argentina, după un parcurs dezastruos era nevoită să bată Nigeria pentru a se califica mai departe. 

Finalul a fost unul cu adevărat dramatic. La scorul de 1-1, Argentina a învins printr-un gol marcat de Rojo pe final în minutul 86. A fost însă scandal mare, asta pentru că, în minutul 76, cu doar 10 minute înainte de gol, Rojo a făcut în careu un henț clar iar Nigeria a cerut penalty, moment ce ar fi culminat cu eliminarea Argentinei.

Deși arbitrul a solicitat asistența VAR, s-a uitat pe reluări, iar mingea atinsă cu mâna de argentinian a schimbat traiectoria, a decis că faza nu a influențat jocul iar meciul a continuat. Argentina a reușit să revină și să se califice. 

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat cele întâmplate la Campionatul Mondial. Acesta a explicat că decizia e părtinitoare, iar sistemul ține cu Argentina și Messi, făcând o comparație cu viața politică. 

Sistemul împinge candidatul favorit

„Sistemul ține cu Messi. E greu să bați Argentina când arbitrul e al doilea portar. E de înțeles de ce sistemul FIFA ține cu Argentina. Messi înseamnă publicitate, audiență, bani, interes pentru Campionatul Mondial. 

La fel ca și golul lui Maradona cu mâna (nr. - Campionatul Mondial din 1986 când Maradona a eliminat Anglia printr-un gol marcat cu mâna), sau la fel ca și Băsescu și Geoană în 2009. Pentru a putea să îl bați pe Băsescu, trebuia să câștigi cu 60% la 40%”, a explicat jurnalistul Val Vâlcu.

„Când e echilibrat și lucrurile sunt la egalitate, sistemul împinge candidatul favorit. În cazul de față a fost Argentina și Messi. Pentru menținerea interesului, sistemul are nevoie de Messi, la fel ca și în viața politică”, a concluzionat Val Vâlcu. 

Argentina va întâlni în optimi Franța, un meci care va stârni un interes imens, mult mai mult decât o posibilă confruntare a Franței cu Nigeria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel