Argeș: Un CAMION cu militari s-a RĂSTURNAT într-o prăpastie. PLAN ROȘU de intervenție-update

Un camion care transporta militari s-a răsturnat, joi seara, într-o râpă adâncă de 40 de metri, în Dâmbovicioara, județul Argeș, iar mai mulți oameni au rămas încarcerați în vehicul. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. 13 militari se aflau în camion.

UPDATE 7:00. Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat că doi dintre militarii răniţi aflaţi inițial în spitalul din Câmpulung au fost transportați la Spitalul Militar din Bucureşti cu elicopterul, pentru că "au leziuni mai grave", însă viaţa nu le este pusă în pericol.

UPDATE 00:30: Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, vineri, că din ultimele sale informații șase din cele șapte victime aflate în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au ajuns la Câmpulung și urmează să ajungă și a șaptea.

UPDATE 00:06: Trei militari au murit.

UPDATE 23:37: Un militar a murit, au anunțat autoritățile. Raed Arafat a spus că alte două persoane se află sub camion, probabil decedate, lucru care nu poate fi confirmat încă.

UPDATE 23:23: Premierul Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, a făcut următoarele declaraţii: „În trei minute de la apelul 112, s-a activat codul roşu. Au plecat echipaje speciale, inclusiv din Bucureşti. Din nefericire, accidentul este într-un loc greu accesibil. A plecat şi domnul Arafat acolo. Domnul Ţuţuianu a luat legătura cu familiile celor implicaţi în accident. Mai sunt două victime încarcerate, se fac eforturi deosebite pentru a fi descarcerate. Se încearcă acum resuscitarea unui militar.

Din păcate, şi va fi o problemă pe care o voi verifica mâine, nu înţeleg de ce nu putem să efectuăm un cod de noapte cu un elicopter. Mi s-a spus că nu avem. România nu are aşa ceva".

UPDATE 23:21: Ministerul Apărării Naționale a transmis următoarele informații: 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor.

Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General se află în deplasare către locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.
Vom reveni cu detalii, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

UPDATE 23:10: Un număr de 10 militari ai fost scoși din camionul răsturnat în prăpastie, în județul Argeș, specialiștii ajunși la fața locului continuând evacuarea victimelor încarcerate, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Argeș, Mădălina Epure.

Din primele informații, camionul răsturnat în prăpastie este un camion militar românesc care se deplasa dinspre Brașov către Pitești. Pompierii ajunși la fața locului acționează pentru scoaterea persoanelor de acolo. Până acum au fost scoase zece persoane, mare parte inconștiente, a precizat Mădălina Epure.

Potrivit acesteia, încă nu se cunoaște numărul exact al răniților și nici cauza producerii accidentului.

------

Potrivit primelor informații, se pare că patru persoane și-au pierdut viața. Aceste date nu au fost confirmate de autorități.

La nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare Planul Roșu și au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD și șase SAJ Argeș. De asemenea, acționeaza și trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor. Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș. Intervenția la fața locului este condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Argeș.

Antena 3 informează că accidentul s-a produs din cauza unor probleme tehnice apărute la camion.

Ministrul Apărării Adrian Țuțuianu și Mircea Dușa au plecat către locul tragediei.

"Sunt în legătură cu doamna ministru Carmen Dan. Împreună cu Mircea Dușa am plecat spre Dâmbovicioara. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Dacă putem să zburăm cu un elicopter vom ajunge rapid, dacă nu vom merge cu mașina", a zis Adrian Țuțuianu.

Ciprian Streja, purtător de cuvânt ISU, a declarat: "Pe raza localității Dâmbovicioara un campion cu militari s-a răsturnat într-o râpă. ISU intervine în sprijin, noi am trimis două echipaje SMURD, două SAJ și o descarcerare grea. Sunt în drum. Nu știu cu exactitate numărul victimelor, cert este ca s-a pus în aplicare planul rosu la nivelul județului Argeș.

Din informatiile pe care le dețin sunt militari români. Nu cunosc exact toate detaliile. Nu știu de unde veneau. Nu vă pot comunica o cifră precisă în acest moment. Sunt militari de la Vânătorii de Munte Câmpulung. Nicio persoană care a făcut anunțul nu a putut să ne comunice o cifră exactă".

știrea se actualizează

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel