Argeș. Consultații în parcarea blocului pentru pacienți. Avocatul Poporului, sesizare din oficiu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la informațiile din presă, conform cărora medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală Pitești ar da consultații în parcare. 

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 50 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap.

 

Consultații în parcare

Cotidianul local Argeșul a publicat articolul „La serviciul de Expertiză Medicală Pitești - medicii dau consultații în parcarea blocului”, în care se arată că „Serviciul de expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș este înghesuit într-un imobil care are și destinație locativă, Mai exact, se află la etaj (...). Pentru a obține o pensie de invaliditate, bolnavul trebuie să obțină un aviz eliberat de Serviciul de Expertiză Medicală. Cum la oficiul cu pricina nu există o rampă specială pentru fotoliul rulant, persoana invalidă se confruntă cu o mare problemă (...) expertizarea medicală se face în mașina unde se află beneficiarul, adică în parcarea blocului A2 (…)."

Condiții insalubre

„Holul de așteptare unde nu există niciun un ochi de geam – este incredibil de îngust (...) vasul de WC nu are capac, la chiuvetă nu curge apa fiindcă robinetul este defect, clanța la ușă are și ea nevoie de reparații (...)”.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, unul din drepturile persoanelor cu dizabilități este acela de a avea acces neîngrădit la instituţiile publice ale statului. Clădirea în care îşi are sediul această comisie nu are rampă de acces, grupul sanitar este neadaptat, deşi clădirea este cu etaj. Situații similare pot fi întâlnite și în alte clădiri care aparțin instituțiilor publice din municipiul Pitești și județul Argeș, potrivit informațiilor din mass-media, notează Avocatul Poporului într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel