Arestarea lui Remus Baciu. "Tehnocratul" PDL, preluat dintr-un dosar penal pentru a fi aruncat în alt dosar penal

Virgil Remus Baciu nu este la prima „ispravă“ al cărui deznodământ a fost anchetarea acestuia de către DNA. În 2007, procurorii finalizau un dosar cu trimiterea în judecată a lui Baciu, fost consilier al ministrului Sănătății, Daniela Bartoş, în dosarul afacerii „Steriletul“ pentru luare sau dare de mita in legatura cu achiziţii, la preţuri supraevaluate, a unor sterilete.

În acel dosar, procurorii DNA  au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi pentru infracţiuni de luare de mita, dare de mita, spălare de bani şi abuz în serviciu în legatură cu achiziţionarea la nivel naţional, de catre Ministerul Sanataţii şi Familiei, de sterilete la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import şi de 5 ori mai mari decât cele practicate în reţeaua farmaceutică.

Baciu Remus Virgil, fost consilier personal pe probleme de control al fostului ministru al Sănataţii Daniela Bartoş, a fost judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Din probele administrate în faza de urmărire penala a rezultat că, în perioada 13 decembrie 2002 – 31 ianuarie 2003, inculpaţii Baciu Remus Virgil şi Druţa Daiana – Elena, medic primar la  Spitalul Clinic " Dr.I.Cantacuzino" Bucureşti în calitate de preşedinte, respectiv membru al Comisiei de licitaţie naţionala organizate de Ministerul Sanataţii şi Familiei in anul 2002 pentru achiziţionarea de produse contraceptive, au inlesnit, cu incalcarea normelor legale, atribuirea catre S.C. Vodimedicor S.R.L. Tg. Jiu a unui contract de achiziţie publica in valoare totala de 747.723, 96 RON (223.000 USD), avand ca obiect achiziţia a 16.200 de sterilete tip Cooper T 380 A.

Prin acest contract, Ministerul Sanataţii şi Familiei a achiziţionat sterilete la preţul unitar de 46,15 RON, in condiţiile in care preţul de import unitar al steriletului era de 1,54 RON, iar preţul mediu unitar al produselor similare valorificate la acea data prin reţeaua farmaceutica era de 9,06 RON. Astfel, bugetul Ministerului a fost prejudiciat cu suma de 597.116, 80 RON (178.000 USD).

Pentru ]nlesnirea atribuirii acestui contract, Baciu Remus Virgil a primit de laVodislav Cristinel-Spiridon, cu titlu de mita, suma de 67.000 RON (in numerar şi prin transfer bancar de la firma S.C. Vodimedicor S.R.L. Tg. Jiu).

Citește și:

Premierul Emil Boc l-a demis pe subsecretarul de stat Virgil Baciu

Virgil Baciu, subsecretar de stat în Guvernul României, arestat preventiv pentru trafic de influență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel