Arestare Radu Mazăre. Curtea de Apel dă undă verde procedurilor de extrădare

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Curtea de Apel a decis să dea undă verde procedurilor de extrădare în cazul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Acesta a fost arestat în Madagascar în urma unui mandat internaţional. Radu Mazăre a fost chemat în capitala statului Madagascar sub pretextul eliberării actelor de rezidenţă, însă a fost reţinut de oamenii legii pentru şase zile. 

"Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea in aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliţia Română a fost în permanentă legătură cu autorităţile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării şi arestării persoanei urmărite internaţional. Persoana arestată de autorităţile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti, în anul 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. 

Fără acord de extrădare cu Madagascar 

România şi Madagascar nu au semnat un acord de extrădare, dar consulul onorific al statului Madagascar la Bucureşti a anunţat că procedurile pot fi grăbite, datorită luptei anticorupţie promovate de guvernul de la Antananarivo. 

Documentele pentru extrădarea lui Radu Mazăre merg la Ministerul Justiţiei, care va demara procedurile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel