Arena Naţională. Firea: E bine că DNA face anchetă!

Gabriela Firea
Descriere foto: Gabriela Firea

Gabriela Firea a declarat că Arena Naţională este administrată în prezent mai ieftin şi mai eficient, după rezilierea contractului cu UTI.

'Voi continua să îmi fac datoria faţă de bucureşteni şi nu voi abandona niciun fel de iniţiativă constructivă doar pentru că sunt ameninţată cu anchete şi dosare penale. Este foarte bine că DNA face anchetă! Chiar cu celeritate, constatăm - e un lucru bun! Se va afla rapid că totul a fost legal, nu s-a creat niciun prejudiciu sau avantaj, dimpotrivă: am realizat mari economii, stârpind 'firmele căpuşă' de la Primărie. Politica actualei administraţii vizează cheltuirea judicioasă a banilor publici, doar în folosul bucureştenilor, drept pentru care s-a decis stoparea contractelor păguboase, costisitoare şi care nu produceau efecte pozitive vizibile în derularea lor', declară Gabriela Firea, într-un comunicat transmis joi presei de PMB.

Ea susţine că a primit ameninţări explicite că vor urma campanii de denigrare în presă bazate pe minciuni şi insinuări, deja având ştiinţă despre existenţa unor denunţuri penale, anchete, procese, în care se vor solicita despăgubiri consistente de către UTI.

Despăgubiri pentru UTI

'Cu toate acestea, nu ne vom speria, pentru că tot ce facem, în general, dar şi în acest caz, facem în folosul cetăţenilor şi manifestăm respect faţă de modul în care sunt cheltuiţi banii publici, legal şi eficient. De aceea, ne vom apăra împotriva tuturor calomniilor care se revarsă asupra noastră şi vom arăta opiniei publice cum a fost păgubit, de-a lungul anilor, bugetul Municipalităţii, prin contractele cu această firmă. Dacă în trecut contractorii Primăriei întocmeau caietele de sarcini pentru licitaţiile pe care le câştigau pe bandă rulantă sau îşi instalau rude apropiate în poziţii de decizie care să le aprobe contracte cât mai avantajoase, în mandatul meu toate acţiunile Primăriei Municipiului Bucureşti sunt realizate respectând cu stricteţe litera legii şi în deplină transparenţă', spune primarul general, în comunicat.

Totodată, legat de afirmaţia că Primăria Bucureşti a acordat mentenanţa gazonului Arenei Naţionale către FCSB, fără licitaţie, municipalitatea subliniază că protocolul dintre Primăria Capitalei şi FCSB a fost încheiat cu respectarea legii, avându-se în vedere prevederile art. 1169 din Codul civil, prin care 'părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri', precum şi ale art. 1616 privind compensaţia - 'datoriile reciproce se sting prin compensaţie până la concurenţa celei mai mici dintre ele'.

Preţul pe metru pătrat

"Cu titlu de exemplu: în contractul cu SC UTI SA preţul per mp pentru activitatea de supraînsămânţare era de 0,18 euro/ mp, în timp ce aşa cum se poate vedea din documentele ataşate pentru aceeaşi activitate prestată conform Protocolului valoarea se diminua la 0,09 euro/ mp, ceea ce determină o economie de 0,09 euro/ mp pentru această activitate', mai spune Gabriela Firea în comunicat.

Vezi şi: Halep - Firea, huiduieli. Liderul PSD, prima reacție: Am greșit!

 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25