Arena Națională poate fi deschisă-surse

Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcţii a acordat, luni, agrementul tehnic pentru copertina stadionului Arena Naţională, în urma unei solicitări făcute de asocierea JV Max BOGL - Astaldi, au precizat pentru AGERPRES surse din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Pe 4 martie, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora MDRAP să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperişul de la Arena Naţională. Pe 3 martie, el precizase că, în cazul în care se va lua o decizie favorabilă, se poate obţine şi autorizaţia de risc la incendiu.

'S-au făcut nişte teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut nişte teste într-un laborator în Italia - un laborator acreditat şi notificat la Bruxelles - a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obţinerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016. Aşteptăm de la Ministerul Dezvoltării să îl analizeze şi, în funcţie de decizia pe care o va lua, să vedem: avem agrement sau nu', a spus Sava.

Tot pe 4 martie, vicepremierul Dîncu precizase că există toate condiţiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la Bucureşti, pe Arena Naţională, fiind numai problema acceptului Primăriei. MDRAP a mai arătat, pe 6 martie, că agrementul pentru copertină a fost eliberat încă din 16 februarie şi că, deşi în urma testelor efectuate, copertina tip Duraskin a obţinut clasa C de certificare, prin expertiza întocmită în 2014 de expertul inginer tehnic Dan Dumitrescu, s-a concluzionat că arderea membranei nu afectează structura metalică de susţinere, 'că încadrarea în clasa C este acceptabilă şi, în această situaţie, prezintă siguranţă pentru utilizatori'. Reprezentanţii ministerului explicau că abia pe 4 martie asocierea JV Max BOGL - Astaldi a solicitat Institutului de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcţii - ICECON SA Bucureşti modificarea agrementului tehnic, iar această cerere va fi analizată pe 14 martie în Comisia de avizare. Tot pe 4 martie, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, anunţa că, în cazul în care nu va fi luată în considerare expertiza realizată în Italia, va discuta cu constructorul Max BOGL în vederea schimbării membranei acoperişului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel