EXCLUSIV  Are voie Diana Șoșoacă să intre în subteran la mineri? Christian Ciocan: "De aici trebuie dat semnalul"

Captură video România TV
Captură video România TV

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a declarat că Diana Șoșoacă nu avea cum să intre ieri în subteran la mineri fără să respecte anumite reguli. 

"Am văzut-o pe doamna Diana Șoșoacă în Valea Jiului, deja este un personaj cunoscut în spațiul public. Domnia sa poate să uzeze de toate calitățile pe care le are în funcția de parlamentar al României și de asemenea în funcția de președinte al Comisiei de Abuzuri, dar și doamna Șoșoacă, la fel ca toată lumea, trebuie să respecte legea, indiferent de calitate. Legea se aplică pentru toate zonele socialului, indiferent de funcția pe care o ai.

Prin urmare, dacă domnia sa a afirmat că vrea să intre în mină atunci trebuie să știe că lucrurile astea se fac în anumite condiții, cu respectarea normelor în primul rând de protecție socială, cu respectarea tuturor celorlalte articole de legislație. Nu este suficient să aibă calitatea de demnitar, mă refer în general, și trebuie să fie definite anumite proceduri pentru că sistemul ăsta, orice persoană care are o anumită calitate poate crede că și-o poate exercita în orice moment și în orice domeniu. Sigur că este bine ca persoanele care sunt investite în exercițiile statului pe anumite paliere, să nu fie nepăsătoare, numai că de aici trebuie de dat semnalul. Legea se respectă în primul rând de acele persoane în care statul a investit, în care cetățenii români au investit.", a argumentat Christian Ciocan.

"Minerii nu au nevoie de milă"

Christian Ciocan susține că minerii nu au nevoie de "acțiuni pompieristice", ci să le fie respectate drepturile. Totodată, el se arată încrezător că problemele salariale ale minerilor vor fi rezolvate.

"Pe de altă parte, Valea Jiului nu este un subiect de noutate. Este un subiect care ține dinainte de 1989, chiar Nicolae Ceaușescu s-a deplasat pe atunci în Valea Jiului pentru faptul că existau anumite tensiuni sociale, și chiar el a vrut să le clarifice la fața locului. Mai târziu, știm ce s-a întâmplat pe fondul unei emoții generale transmise prin contagiune cu minerii care au ajuns la București. Acum, întâmplător sau nu este un același lait-motiv.

Suntem primii care spunem care spunem că drepturile oamenilor trebuie respectate, nimeni nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Suntem convinși că lucrurile vor avea o clarificare legală și normală. Nimeni nu trebuie să facă nici mai mult, nici mai puțin, indiferent de câtă dorință ar avea. Minerii sunt oameni, lucrează în condiții în care nu mulți lucrează și nu au nevoie nici de milă, nici de fel și fel de acțiuni pompieristice. Minerii au nevoie doar de aplicarea legii și au nevoie ca și toți ceilalți cetățeni români, să le fie respectate demnitatea, dreptul la viață și drepturile care decurg din extrem de greaua lor profesie. Așadar, salutăm orice intervenție, dar și aici, nimeni nu e mai presus de lege.", a declarat Christian Ciocan, în exclusivitate pentru DC NEWS.

VEZI ȘI: Diana Șoșoacă, prezentă la protestul de la Lupeni, fără mască. Soțiile minerilor, în lacrimi. "Uitați-vă în ce hal i-au adus"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel