ARD îngroapă PDL. Blaga nu vrea alianță, dar Băsescu își apără creația

Colegiul Director al PDL de joi a scos la lumină nemulțumirile care mocnesc la nivelul liderilor din Modrogan. Cifrele sondajelor, dar și alianța făcută cu Forța Civică, PNȚCD și România Dreaptă au dus la critici și certuri dure între liderii PDL. Chemarea la sfat a conducerilor județene înaintea ultimei săptămâni de campanie a fost destul de neobișnuită și o mișcare disperată, de maximă urgență și necesitate a lui Vasile Blaga de a salva ce se poate din ARD.

De curând, însăși liderul PDL a recunoscut că ARD trage în jos PDL, cea din urmă având cu două procente mai mult în sondaje. Analiștii politici au explicat pentru De Ce News că această mișcare a democrat-liberalilor ar putea fi doar o chestiune de terapie internă sau un mod prin care Vasile Blaga se pregătește pentru eșecul ce va urma în iarnă.

 Politologul Alfred Bulai crede că o asemenea manevră nu e deloc inspirată și ar putea fi folosită doar pentru a cosolida locul lui Blaga la șefia PDL.  "Scandalurile de până acum și reacțiile d-lui Blaga ne arată că PDL a greșit strategic în momentul în care a intrat în această alianță. Din două motive: nu câștigă nimic, dar, în schimb, au cerut oameni. Ei n-au putut să dea toate locurile pedeliștilor și au trebuit să dea și colegilor de alianță. Sunt foarte mulți oameni nemulțumiți în PDL care își dau seama că n-au șanse să intre în Parlament. S-ar putea să fie mai mult o chestie de terapie internă. Nu pentru a pregăti eșecul ci pentru a arăta că vrea să rămână în continuare șeful PDL-ului", a declarat Alfred Bulai.

Blaga nu îi vrea pe Papahagi și Neamțu

"Poate fi și o luare de poziție pentru că în mod evident președenția va descărca toată vina insuccesului pe umerii lui Blaga. Există o discuție conform căreia Blaga ar fi deis imediat după ce s-ar înregistra un eșec pentru ARD, din funcția de președinte al PDL-ului," a spus sociologul Marius Pieleanu pentru De Ce News.

Schimbarea de atitudine a lui Vasile Blaga, care acum ar accepta o alianță cu PNL chiar dacă acesta ar fi condus tot de Crin Antonescu, este în contrast cu ultimele atacuri ale șefului statului la adresa liderului liberal. "Este o poziție ușor dizidentă a lui Blaga în contextul ăsta. Ieșirile lui Traian Băsescu nu numai că sunt clare împotriva lui Antonescu și Ponta dar sunt o consecință  a semnalului de alarmă înregistrat de insuccesul ARD-ului ca alianță politică. Traian Băsescu iese pentru a stimula votul pe ARD. Iese, și o face pentru că este creația sa," explică dl. Pieleanu.

"Niciodată Vasile Blaga n-ar fi stat la masă cu Pavelescu sau Neamțu. E clar că sunt impuși din dealul Controcenilor. Vasile Blaga dă din ce în ce mai mult senzația că nu e de acord cu poziția Controceniului, cu ARD ori cu ieșirile publice ale lui MRU, Neamțu sau Papahagi. Discursul lui Blaga este cu totul diferit. Plus că el e unul dintre puținii membri PDL frecventați și de PNL. El este printre puținii care reprezintă un partener de discuție," conchide sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel