Arafat: Tânărul cu arsuri pe 50% din corp, transportat cu un avion militar la Viena

Tânărul care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului va fi transferat, luni dimineața, la Spitalul AKH din Viena, el urmând să fie dus în Austria cu un avion militar și va fi însoțit de o echipă SMURD din Capitală, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

„Va fi transferat luni dimineață la AKH Viena, pentru că azi nu îl poate primi nici spitalul din Austria și nici cel din Belgia. Va pleca cu o aeronavă militară și va fi însoțit de un echipaj SMURD București”, a explicat Arafat pentru Mediafax. Pacientul, în vârstă de 20 de ani, a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului și este tratat la Spitalul Unversitar din București, după ce la niciun spital care are secție de mari arși nu au fost locuri.

„Pacientul are arsuri pe 50% din suprafața coruporală. Se află la Universitar de vineri. Este un pacient complex, pentru că are și un politraumatism, nu este doar ars. Nu a existat niciun loc la un spital de mari arși în București și este tratat de medicii de la Spitalul Universitar”, a spus, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, familia tânărului a solicitat transferul pacientului în străinătate pentru a fi tratat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel