Arafat spune că valul trei este „ultimul hop” cu restricții, în România. Mai trebuie 3-4 săptămâni cu măsuri

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, este de părere că românii trebuie să treacă un „ultim hop” al pandemiei, iar măsurile trebuie să rămână în vigoare încă 3-4 săptămâni.

„Să zicem că ne adaptăm să controlăm situația așa”, a spus Raed Arafat, la Digi 24, în legătură cu măsurile de restricție impuse în prezent în țară. „Dacă continuă să crească, trebuie să vedem de ce continuă să crească, să vedem ce altceva trebuie făcut ca să nu mai crească. Dar asta înseamnă ca măsurile astea să se aplice, să aibă efect măcar 2-3 săptămâni. Sunt, în principal, măsuri de weekend. trebuie să treacă măcar 2-3 weekenduri să vedem cum merg. Măsurile care se aplică pe întreaga săptămână trebuie să treacă măcar 2 săptămâni să vedem cum merg. Eu sper să aibă efect, dar nu se așteaptă efectul niciodată imediat”.

„Ați văzut și discuțiile care au fost la Timișoara. Lumea zicea că crește, da. La început continuă să crească, după care se stabilizează, începe să scadă... dacă se respectă regulile. Dacă măsura de carantină nu se respectă, atunci poate să rămână tot timpul acolo”, a continuat el. Întrebat despre situația din București - Ilfov, acesta a explicat: „Dacă încep aceste măsuri, noi sperăm să vedem măcar o încetinire, nu neapărat o scădere, după care platou, după care să înceapă să scadă, cam asta este modul în care se întâmplă. Înseamnă măcar 3-4 săptămâni, să vedem”.

Un „ultim hop” al pandemiei

„În final, este pentru noi toți treaba asta. Respectăm aceste reguli, ne vaccinăm... [E ultimul hop], eu asta sper. Dacă merge vaccinarea mai departe și vine lumea la vaccinare așa cum merge acum, acesta poate să fie ultimul hop de care să trecem”, a adăugat el.

Mesajul lui Arafat pentru cei care au ieșit în stradă este: „Să fie atenți de unde își iau informațiile și să se gândească că toți au rude și au bătrânii lor și oamenii vulnerabili care pot mâine-poimâine să se trezească cu ei în spital. Atunci poate că o să gândească altfel”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel