Arafat: Nu dorim să ajungem la sancțiuni în HoReCa. Am auzit chestiuni hilare

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Șeful DSU Raed Arafat a explicat, sâmbătă, că „nu dorim să ajungem la sancțiuni în HoReCa”, dar „am auzit niște chestiuni hilare”.

Restaurantele, teatrele sau localurile în care nu se respectă regulile vor atrage poate alte restricții, avertizează Raed Arafat: „am auzit niște chestiuni hilare, că merg unii cu codul QR și nu îl citește nimeni”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a fost întrebat sâmbătă despre sancțiunile în vigoare pentru nerespectarea regulilor sanitare.

„Există o gamă de sancțiuni care se poate da, dar poate pe unii aceste sancțiuni nu îi opresc să facă mai departe ce fac și să nu respecte regulile. Noi am apelat întotdeauna la responsabilitatea individuală și de comunitate, dar sancțiunile există, se pot da. Problema noastră este să nu ajungem acolo. Noi am dori să intrăm, să controlăm și să nu găsim nimic, dar dacă intrăm și vedem că situația nu se respectă ...”, a răspuns șeful DSU, potrivit Mediafax.

„Dacă nu respectă regulile, atrag alte măsuri poate și nu am dori să ajungem acolo”

Potrivit lui Arafat, HoReCa a cerut păstrarea restaurantelor deschise, iar autoritățile au dat acum „o ocazie”: „dacă doresc să rămână deschise restaurantele pentru persoanele vaccinate și trecute prin boală, să respecte regulile. Pentru că dacă continuă să crească noi cazuri și vedem că nu se respectă regulile vor urma poate alte măsuri, mai târziu. Ei trebuie să fie responsabili acum, să respecte regulile, pentru că au restaurantele deschise cu anumite reguli. Nu respectă regulile, atrag alte măsuri poate și nu am dori să ajungem acolo”.

Operatorii economici trebuie să fie primii care controlează situația, să ceară certificatul verde și să nu permită accesul celor care nu îl au: „am auzit niște chestiuni hilare, că merg unii cu Codul QR, îl arată dar nu îl citește nimeni. Codul trebuie verificat cu aplicația descărcabilă gratuit”.

Codul QR arată cine s-a vaccinat, cine s-a testat și cine a trecut prin boală, iar acolo unde rata de infectare depășește 6 la mie intră la activități cei vaccinați și vindecați de COVID.

VEZI ȘI: Restricții vaccinați / nevaccinați COVID-19 - noile măsuri. Cine și cum va intra în restaurante, mall-uri, cinematografe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel