Arafat, apel către prefecţi: Nu aşteptaţi să intrăm în noapte! Bazele aeriene MAI, disponibile non-stop

Arafat a făcut un apel către prefecţi pentru a solicita bazele aeriene MAI în cazurile dificile, atrăgându-le atenţia să nu aştepte să intre în noapte.

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis joi prefecţilor din judeţele afectate de fenomenele meteorologice extreme să apeleze preponderent pe timpul zilei la bazele aeriene ale MAI pentru intervenţie dacă sunt cazuri la distanţă sau în zone greu accesibile, precizând că la Iaşi există deja condiţii limitate de zbor.

Acesta a participat joi la videoconferinţa cu prefecţii din zonele afectate de vremea rea, organizată la sediul MAI.

'Acum am primit informarea că cel puţin baza aeriană de la Iaşi a anunţat că există condiţii limitate de zbor, după informare pentru fiecare caz în parte. Bănuiesc că sunt şi alte baze aeriene care, deja, vor anunţa disponibilitatea lor. În zonele care sunt greu accesibile, dacă se poate rezolva problema pe cale aeriană, vă rog apelaţi la elicopter şi nu aşteptaţi, ca să nu intrăm în noapte, dacă sunt zone greu accesibile. Ziua e scurtă, elicopterele vor putea să lucreze pe lumina zilei. Acolo unde bazele aeriene anunţă că se poate interveni atunci consultaţi-vă cu ei, dacă sunt cazuri la distanţă şi în zone greu accesibile', a declarat Raed Arafat, joi, la videoconferinţa cu prefecţii organizată la sediul MAI.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28