Arad: Toţi porcii mistreţi din zona Sânpetru German, cu focare de pestă porcină, vor fi împuşcaţi

Toţi porcii mistreţi de pe fondul de vânătoare de peste 10.000 de hectare din zona satului arădean Sânpetru German, unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană, vor fi ucişi prin împuşcare în următoarele zile.

Şeful Direcţiei Silvice Arad, Teodor Ţigan, a declarat joi, pentru AGERPRES, că singura soluţie pentru oprirea răspândirii virusului pestei porcine africane este sacrificarea tuturor mistreţilor din zona Sânpetru German, sat în care au fost confirmate două focare în gospodării şi alte două focare pe fondul de vânătoare, la animalele sălbatice.

'Soluţia este una singură, adică eliminarea tuturor porcilor mistreţi de pe raza fondului de vânătoare. Probele recoltate de la mistreţi au confirmat prezenţa virusului pe acest fond de vânătoare limitrof satului Sânpetru German. Efectivul de porci mistreţi din zonă este de 140 capete, iar cota de recoltă aprobată era de 74 de capete. Fondul de vânătoare are o suprafaţă de 10.550 de hectare, între care 200 sunt pădure de stat', a precizat Teodor Ţigan.

În context, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Viorel Agud, a declarat că operaţiunea de eliminare a porcilor a fost începută şi va fi încheiată în câteva zile, urmând ca toate cadavrele să fie îngropate conform normelor legale. În urmă cu o săptămână, autorităţile sanitar-veterinare din Arad au confirmat primul focar de pestă porcină africană din judeţ, după ce, în aprilie, a fost declarat stins un focar ce a evoluat în municipiul Arad. De această dată, virusul a fost găsit în localitatea Sânpetru German, la gospodăria unui localnic care avea cinci porci, toţi fiind sacrificaţi de autorităţi. Ulterior, a mai fost confirmat un focar în gospodărie, la un localnic din acelaşi sat, care avea 18 porci, şi aceştia fiind sacrificaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel