Arad: Monument maghiar, vandalizat. Gheorghe Falcă, reacție: O jignire a valorilor comunităţii

Un monument maghiar din Arad a fost vandalizat sâmbătă, fiind vopsit parţial în culorile drapelului românesc. Primarul municipiului, Gheorghe Falcă, a condamnat actul, susținând că este vorba de "o jignire a valorilor comunităţii şi o ofensă adusă drapelului naţional". 

Potrivit preşedintelui UDMR Arad, Levente Bognar, care este și viceprimar al municipiului, statuia Libertăţii din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, a fost vandalizat sâmbătă, în jurul orei 11.00, de trei persoane cu feţe acoperite cu glugi, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în parc.

Efigiile mai multor generali de pe două părţi ale monumentului au fost vopsite în culorile drapelului românesc, iar pe corpul statuii au fost scrise cuvinte obscene cu un spray negru.

Levente Bognar: Actul de vandalism trebuie pedepsit conform legii

„Este un gest regretabil. Nu avem nevoie de astfel de evenimente în Arad, unde avem o convieţuire bazată pe respect reciproc. Mai ales în Parcul Reconcilierii nu trebuie să aibă loc astfel de incidente, care nu întăresc buna înţelegere", a declarat liderul UDMR Arad, care a precizat că va depune reclamaţie la Poliţie referitor la acest „act de vandalism, care trebuie pedepsit conform legii".

„Făptaşii au venit pregătiţi pentru a acţiona astfel. Este păcat, mai ales pentru că, de un an, Parcul Reconcilierii este monument istoric. Trebuie să grăbim procedurile pentru a angaja din nou pază, pentru că aceste camere de supraveghere nu fac faţă", a mai spus Levente Bognar.

El a precizat că parcul nu mai este păzit de Poliţia Locală din 2010, de când au avut loc reduceri de posturi.

Ce spune primarul Falcă

La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă după-amiază, că este vorba despre „un act de vandalism inadmisibil asupra unui bun public, o jignire a valorilor comunităţii şi o ofensă adusă drapelului naţional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel