Arad: Mai puţin de jumătate din şcolile cu latrine au finalizat lucrările la noile grupuri sanitare

Mai puţin de jumătate din cele 23 de şcoli din judeţul Arad care mai aveau latrine în anul şcolar trecut au finalizat lucrările de amenajare a grupurilor sanitare moderne, pentru care Guvernul a alocat, în primăvară, suma de 1.059.000 de lei, însă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) susţine că şi la celelalte şcoli vor fi încheiate lucrările în primul semestru şcolar.

Şefa ISJ Arad, Anca Stoenescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că din cele 23 de şcoli cu latrine, 13 vor începe noul an şcolar în aceleaşi condiţii, pentru că investiţiile în noile grupuri sanitare nu au fost finalizate.

"Noi am cerut Guvernului bani pentru cele 23 de şcoli cu latrine şi am primit integral sumele de care aveam nevoie pentru a amenaja toaletele moderne. În total, este vorba de 1.059.000 de lei în judeţ, bani care au mers direct la primării. În acest moment, sunt încheiate lucrările la zece şcoli, iar la celelalte 13 avem promisiuni că se vor încheia în primul semestru, în principiu în luna octombrie", a declarat Anca Stoenescu.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad, lipsa grupurilor sanitare este doar unul dintre motivele pentru care unele şcoli nu au primit niciodată autorizaţie sanitară de funcţionare. În acest moment, din cele 433 de clădiri şcolare din judeţ, 62 nu sunt autorizate sanitar, printre alte cauze fiind clădirile vechi, cu igrasie, spaţiile insuficiente pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale sau chiar lipsa apei potabile.

Situaţia autorizaţiilor este mai bună decât în toamna anului trecut, când din cele 433 de clădiri şcolare, 84 nu erau autorizate.

Potrivit DSP Arad, majoritatea clădirilor neautorizate sunt din mediul rural, iar 12 din mediul urban. 

Conducerea ISJ susţine că noul an şcolar va începe fără probleme, lucrările care s-au derulat peste vară fiind încheiate. În cazul şcolilor ale căror imobile sunt incluse în programe ample de reabilitare, elevii sunt relocaţi, astfel că activitatea educaţională nu va fi afectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel