Arad: Inundaţiile au produs pagube uriaşe

[] []

12 iun 2019 / 16:13
Salveaza PDF Comentarii

Prefectura Arad a transmis Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) o solicitare de alocare de ajutoare de urgenţă în urma distrugerilor provocate de inundaţiile din ultimele săptămâni, pagubele fiind estimate la 14,6 milioane de lei, însă centralizarea acestora nu s-a încheiat. 

Într-un răspuns scris transmis la solicitarea AGERPRES, Prefectura Arad arată că stadiul evaluării suprafeţelor agricole calamitate este de 90%, iar echipele comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi ale Direcţiei pentru Agricultură Arad sunt în continuare pe teren. Conform Prefecturii, până în acest moment au fost centralizate pagube ce însumează 14,6 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei reprezentând distrugeri provocate infrastructurii.

În proiectul de hotărâre de guvern transmis MDRAP, prin care se solicită alocarea de ajutoare de urgenţă, au fost incluse şi 32 de gospodării afectate în judeţ. Evaluarea pagubelor ar urma să se încheie săptămâna viitoare, când şi Direcţia pentru Agricultură va prezenta o situaţie cu privire la suprafeţele agricole afectate. În ultimele două săptămâni, ploile torenţiale au produs inundaţii în aproximativ 20 de localităţi din judeţul Arad, provocând distrugeri în gospodării, moartea unor animale de casă, distrugerea unor drumuri şi podeţe sau inundarea a mii de hectare de terenuri arabile. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26