Arad: Hornul unei clădiri istorice din centrul municipiului s-a prăbuşit

Hornul unei clădiri istorice din centrul municipiului Arad s-a prăbuşit, în noaptea de joi spre vineri, bucăţi din acesta căzând peste un autoturism şi pe trotuar, într-o zonă intens circulată pe timpul zilei, fără să fie înregistrate victime.

Incidentul a fost semnalat la 112 de proprietarul autoturismului avariat, el abia intrând în maşină când au căzut cărămizi din hornul prăbuşit. Pompierii arădeni au intervenit cu o autoscară pentru lucrul la înălţimi, dar nu au reuşit să ajungă la horn prin exterior.

'După recunoaşterea zonei şi mai multe încercări de intervenţie cu autoscara, s-a renunţat la această metodă pentru că de la acea înălţime nu se putea ajunge la horn. Intervenţia s-a desfăşurat prin interiorul clădirii, prin pod, şi s-a luat măsura dărâmării complete a hornului, pentru a nu produce alte situaţii de urgenţă', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca.

Pe parcursul operaţiunilor, trotuarul din faţa clădirii a fost izolat de către poliţiştii locali, zona fiind una foarte intens circulată ziua. Imobilul este catalogat drept monument istoric, iar în el a funcţionat un hotel care a fost închis, însă la parter mai există spaţii comerciale funcţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel