Arad: CJ a semnat contractul de reabilitare a drumului Pâncota-Buteni, proiect de 40 milioane lei

Autorităţile judeţene din Arad au semnat, luni, contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a drumului Pâncota-Buteni, la trei ani de la depunerea proiectului pentru obţinerea fondurilor europene, acuzând "super-birocratizarea statului român" şi "legile proaste care reglementează domeniul investiţiilor publice".

Semnarea contractului a avut loc la sediul Consiliul Judeţean (CJ) Arad, unde s-a anunţat că lucrările vor începe în luna octombrie. Proiectul cuprinde o lungime de 31,3 kilometri de drum judeţean şi are o valoare de 40 de milioane de lei plus TVA, licitaţia fiind câştigată de compania DSE Consulting.

După semnarea contractului, preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a acuzat legislaţia care întârzie implementarea unor proiecte.

"După 1.023 zile de la depunerea proiectului, semnăm în sfârşit contractul de execuţie pentru drumul judeţean Pâncota-Buteni. A durat trei ani de zile să ajungem în această fază. Trei ani care demonstrează super-birocratizarea statului român, legile proaste care reglementează domeniul investiţiilor publice, legi rupte de nevoile cetăţenilor şi de realitate. Am adus fonduri europene pentru acest drum strategic al judeţului Arad, pe care l-am împărţit în două loturi: Arad-Şiria şi Pâncota-Buteni. Iar statul român, prin instituţiile sale blocate de absurditate, a făcut tot posibilul să ne pună beţe în roate. Am cerut iniţial ca firma care va executa lucrarea să muncească şi noaptea, şi sâmbătă şi duminică, şi să dovedească că are utilaje şi angajaţi suficienţi să execute lucrările rapid şi de calitate. Ni s-au respins aceste solicitări, dar eu totuşi cer constructorului să muncească rapid şi bine. Vom pune presiune pe el şi îl vom verifica şi le cer şi domnilor primari să pună presiune şi să se asigure că lucrările se realizează în ritmul necesar", a declarat Cionca.

Preşedintele CJ Arad a mai spus că "aceste 1,023 de zile trebuie să fie un semnal pentru statul român că lucrurile funcţionează foarte greoi, foarte prost în domeniul achiziţiilor publice, fiindcă este nepermis să treacă peste trei ani de la depunerea unui proiect până la începerea efectivă a lucrărilor".

Drumul judeţean Pâncota-Măderat-Târnova-Şilindia-Luguzău-Cuied-Buteni va fi modernizat din fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Regional. Tronsonul de 31,3 kilometri nu a fost modernizat din anii '60, iar proiectul prevede să fie complet refăcut, inclusiv terasamentul şi şanţurile de scurgere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel