Arad: Cerşetorii care nu îşi plătesc amenzile vor trebui să presteze muncă în folosul comunităţii

Cerşetorii din Arad care nu îşi plătesc amenzile repetate primite de la autorităţi vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, urmând ca Primăria, prin Direcţia Venituri, să sesizeze instanţele de judecată pentru a dispune înlocuirea amenzii contravenţionale cu o astfel de prestaţie, direct proporţională cu suma datorată.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Arad au anunţat, luni, că vor acţiona, împreună cu Primăria, "pentru creşterea eficienţei amenzilor contravenţionale" aplicate cerşetorilor.

"Se are în vedere recuperarea debitelor restante provenite din procesele-verbale întocmite de poliţiştii locali persoanelor care nu deţin bunuri ce ar putea fi executate silit. În aceste cazuri, Direcţia Venituri va sesiza instanţa de judecată pentru a dispune înlocuirea amenzii contravenţionale cu prestarea muncii în folosul comunităţii, direct proporţională cu suma datorată. Într-o primă etapă, vor fi acţionate în instanţă persoanele insolvabile care au cumulat mai mult de zece amenzi. (...) O mare parte dintre aceste amenzi au fost aplicate pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului", anunţă Poliţia Locală Arad.

Conform sursei citate, în ultimii ani, instanţelor de judecată li s-a solicitat înlocuirea amenzii contravenţionale cu prestarea muncii în folosul comunităţii doar pentru 57 de persoane, majoritatea dintre acestea fiind sancţionate pentru vagabondaj şi tulburarea liniştii publice, doar în câteva cazuri fiind vorba şi de cerşetori.

Pedeapsa sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii se va executa la obiective cu destinaţie socială, precum curăţarea cimitirelor, prestare de servicii într-un azil de bătrâni, repararea spitalelor, şcolilor, curăţarea drumurilor sau măturatul străzilor.

"În cazul cetăţenilor români care au primit astfel de amenzi, dar au domiciliul în alte localităţi, această măsură ar trebui pusă în practică de administraţiile respective, fapt ce limitează semnificativ posibilitatea Primăriei Municipiului Arad de a gestiona prin executare silită problema oamenilor străzii şi a cerşetorilor", mai arată Poliţia Locală.

Autorităţile consideră că efectele acestor demersuri se vor vedea peste câteva luni, mai ales în zonele cele mai frecventate de cerşetori sau oameni ai străzii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel