Arad: Aproximativ 20 de gospodării au fost inundate în urma unei viituri

Aproximativ 20 de gospodării au fost inundate, duminică, în localitatea arădeană Lalaşinţ, în urma unei viituri produse pe un pârâu din zonă, pe fondul ploilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, pompierii intervenind în sprijinul localnicilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că pompierii au fost solicitaţi în sprijin de către localnici din satul Lalaşinţ, comuna Bârzava.

"Aproximativ 20 de gospodarii au fost inundate, curţi şi anexe, dar şi drumul comunal pe o lungime de un kilometru, apa fiind la un nivel de 50 de centimetri. Sunt afectate şi străzi din sat, dar nu şi locuinţe. Se intervine cu doi ofiţeri şi 16 subofiţeri, un modul de pompare de capacitate mărită şi şase motopompe", a precizat Pleşca.

Viceprimarul comunei, Virgin Restea, a declarat, pentru AGERPRES, că în ultimele 24 de ore în zonă a plouat abundent, iar un pârâu care trece prin localitatea Lalaşinţ s-a revărsat.

"S-a format o viitură, iar dimineaţa oamenii s-au trezit cu străzile inundate. Din fericire, nu avem locuinţe afectate, doar grădini, curţi, terenuri arabile şi străzi", a spus viceprimarul.

Pompierii estimează că intervenţia pentru evacuarea apelor va dura până luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel