Arad: Aproape un sfert din pachetele cu rechizite gratuite de anul trecut au rămas nedistribuite

Aproape un sfert din cele 2.850 de pachete cu rechizite şcolare primite de judeţul Arad anul trecut, de la Ministerul Educaţiei, nu au mai fost distribuite copiilor care ar fi trebuit să beneficieze gratuit de ele, părinţii renunţând să parcurgă procedurile birocratice, respectiv depunerea dosarelor cu mai multe acte la şcoli.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad au declarat joi, pentru AGERPRES, că în depozitul de manuale al instituţiei au rămas neridicate 639 pachete cu rechizite gratuite din cele 2.850 primite de la Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar 2018-2019.

Astfel, din rechizitele destinate clasei pregătitoare nu au fost ridicate 88 de pachete, de la clasa I au rămas 20 de pachete, de la clasele II - IV au rămas neridicate 263 de pachete, de la clasele V - VII au rămas 258 de pachete, iar din cele destinate copiilor de clasa a VIII-a au rămas zece pachete cu rechizite.

"Necesarul de 2.850 de pachete fusese stabilit împreună cu şcolile, pe baza solicitărilor iniţiale ale părinţilor. Totuşi, pentru că părinţii copiilor care ar fi putut beneficia de rechizite gratuite nu au mai făcut demersurile necesare, respectiv nu au depus dosarele la şcoli, mai departe şcolile nu au putut ridica aceste pachete de la noi şi au rămas în depozitul de manuale", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Lauda Nădăban.

Unii dascăli afirmă însă că procedurile birocratice şi valoarea mică a pachetelor i-au descurajat pe părinţi.

"La clasa mea au fost opt copii care ar fi trebuit să ridice rechizitele, însă doar un dosar a fost depus anul trecut. Părinţii mi-au spus că nu merită să facă dosarele, care includeau diverse acte, chiar şi adeverinţă că nu au venituri şi nici datorii la stat, în condiţiile în care valoarea pachetului era de numai 25 de lei. Probabil mai mult i-ar fi costat drumurile pe la autorităţi", a declarat o învăţătoare din judeţ, Ioana Măcinic.

Reprezentanţii ISJ Arad spun că pachetele rămase de anul trecut vor fi totuşi distribuite în acest an şcolilor care au solicitări de la copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel