Arad: Poliţiştii au amendat 25 de elevi prinşi că fumau în preajma şcolilor

Un număr de 25 de elevi au fost amendaţi, în ultimele zile, de către poliţiştii arădeni după ce au fost depistaţi că fumau în proximitatea unităţilor de învăţâmânt, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, cei 25 de elevi au fost sancţionaţi, în medie, cu câte 100 de lei în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea fumatului în şcoli. Controalele au fost organizate de căre poliţişti de proximitate din cadrul Biroului de Ordine Publică şi au vizat depistarea persoanelor care nu respectă prevederile Legii 349/2002, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. 'În incinta şi zona adiacentă a mai multor unităţi de învăţământ din zona centrală a municipiului Arad au fost depistaţi 25 de elevi, cu vârste între 14-18 ani, în timp ce fumau.

Toţi cei depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 2.950 de lei', a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga. Totodată, poliţiştii au informat conducerile şcolilor unde elevii au fost prinşi şi sancţionaţi, aceştia riscând şi scăderea notei la purtare. Poliţiştii spun că acţiunile de acest fel vor continua, fiind vizate şi şcolile din mediul rural, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel