Arabia Saudită: Un lider religios a emis o fatwa care interzice realizarea oamenilor de zăpadă

Un lider religios din Arabia Saudită a emis o fatwa (decret religios islamic, n.r.) care interzice realizarea oamenilor de zăpadă în această ţară, ceea ce a generat, după distribuirea pe platformele de socializare, dezbateri aprinse în ţările din regiunea Golfului Persic referitoare la chestiunile care pot fi permise sau interzise în timp ce oamenii se joacă în zăpadă.

După căderile abundente de omăt care au afectat, recent, regiuni întinse din Orientul Mijlociu, Mohammad Saleh Al Minjed, un lider religios din Arabia Saudită, a emis o fatwa care afirmă că reproducerea în zăpadă a formelor umane şi animale, chiar dacă este executată în scopuri recreative, nu este acceptată în religia islamică, relatează ibtimes.co.uk, citat de Mediafax. 

Aceeaşi fatwa susţine că, în loc de oameni şi animale, doar obiectele neînsufleţite, precum clădiri şi vehicule, pot fi reproduse sub forma unor figurine de zăpadă, potrivit Gulf News.

Fatwa, a cărei dată de emitere nu a fost precizată, a generat dezbateri aprinse în mediul online în țările din regiunea Golfului Persic, după ce a fost distribuită pe larg pe platformele de socializare.

„Nu are nicio valoare în tradiţiile noastre, iar aceia care sunt fascinaţi de Occident ar trebui să imite invenţiile şi ştiinţa lor, nu cultura lor", a declarat un blogger citat de Al Marsad News.

Pe de altă parte, alți locuitori din Golful Persic consideră că nu ar trebui să existe nicio problemă dacă oamenii se distrează atunci când ninge, deoarece zăpada cade atât de rar în această regiune.

„Avem zăpadă doar câteva zile, poate chiar pentru doar câteva ore, dar există întotdeauna cineva care vrea să ne fure bucuria şi distracţia", a declarat un internaut din acea zonă.

„Se pare că singurul lucru care ne rămâne este să stăm pe scaun şi să bem cafea", a declarat un alt blogger, cunoscut sub numele de Mishaal.

Zăpadă a acoperit zonele montane din provincia Tabuk, aflată la o distanţă de aproximativ 1.500 de kilometri de Riad, capitala Arabiei Saudite, pentru al treilea an consecutiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel