Arabia Saudită se aliază cu Germania în lupta contra terorismului

Potrivit Reuters, ministrul apărării german și-a exprimat marți poziția în ceea ce privește anunțul Arabiei Saudite. Este vorba despre formarea unei coaliții internaționale la care aderă 34 de țări și care va avea drept scop combaterea terorismului internațional.

Ursula von der Leyen a declarat pentru postul german de televiziune ZDF că noua alianță va fi utilă dacă din ea vor face parte țări care luptă contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI), ce deține controlul asupra unor zone vaste din Siria și Irak.

Arabia Saudită a anunțat crearea unei coaliții islamice antiteroriste din 34 de țări, între care Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Pakistan, a susținut marți agenția oficială saudită Spa, care a publicat o listă cu țările participante. Această coaliție, condusă de Arabia Saudită, va dispune de un centru de comandă cu baza la Riad pentru a sprijini operațiunile militare în lupta împotriva terorismului. Alte zece țări musulmane, inclusiv Indonezia, sprijină noua coaliție și ar putea adera ulterior la ea.

Solicitarea SUA, respinsă de Germania

Von der Leyen a adăugat că Germania respinge cererea SUA ca Berlinul să furnizeze ajutor militar suplimentar în campania internațională contra Statului Islamic.

Solicitarea Washingtonului a fost deja respinsă de cancelarul german Angela Merkel, într-un interviu acordat recent săptămânalului Der Spiegel.

Anterior în cursul acestei luni, Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a aprobat un plan privitor la participarea Germaniei la campania din Siria contra SI prin trimiterea unor avioane de recunoaștere Tornado, a unei fregate care protejează portavionul francez 'Charles de Gaulle' și a unor avioane pentru realimentarea în zbor a avioanelor militare. Personalul militar german desfășurat va număra 1.200 de persoane.

Germania refuză participarea la bombardamentele aeriene

Germania nu va participa însă la bombardamentele aeriene, așa cum fac SUA, Franța și Marea Britanie.

Arabia Saudită, care conduce o coaliție arabă împotriva rebelilor șiiți în Yemen, ia parte și la coaliția internațională care, sub conducerea SUA, combate gruparea jihadistă Statul Islamic, care ocupă zone vaste în Siria și Irak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel