Arabia Saudită, producție petrol. Donald Trump: Prețurile sunt prea mari, a fost de acord!

Irina Constantin / 01 iul 2018 / 10:21 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, anunță că Arabia Saudită a acceptat să crească producţia de petrol cu până la 2 milioane de barili pe zi, transmite MarketWatch.

Trump a indicat pe Twitter că discuţiile sale cu saudiţii s-au concentrat pe necesitatea de a creşte producţia de ţiţei pentru a compensa perturbările de producţie aşteptate în Iran şi Venezuela.

"Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite King Salman şi i-am explicat că, din cauza turbulenţelor& disfuncţionalităţilor din Iran şi Venezuela, solicit ca Arabia Saudită să crească producţia de petrol, poate cu până la 2 milioane de barili, pentru a compensa diferenţa... Preţurile sunt prea mari! A fost de acord!", a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele american a acuzat Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol pentru recentele creşteri ale preţurilor, despre care a afirmat în trecut că nu vor fi acceptate.

Creşterea preţului petrolului a fost amplificată de decizia preşedintelui Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul convenit în 2015 şi de a reintroduce sancţiunile împotriv acestei ţări, care ar putea limita producţia. Un alt factor care determină creşterea preţurilor petrolului este reprezentat de turbulenţele politice din Venezuela.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26