Arabia Saudită, producție petrol. Donald Trump: Prețurile sunt prea mari, a fost de acord!

Donald Trump
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, anunță că Arabia Saudită a acceptat să crească producţia de petrol cu până la 2 milioane de barili pe zi, transmite MarketWatch.

Trump a indicat pe Twitter că discuţiile sale cu saudiţii s-au concentrat pe necesitatea de a creşte producţia de ţiţei pentru a compensa perturbările de producţie aşteptate în Iran şi Venezuela.

"Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite King Salman şi i-am explicat că, din cauza turbulenţelor& disfuncţionalităţilor din Iran şi Venezuela, solicit ca Arabia Saudită să crească producţia de petrol, poate cu până la 2 milioane de barili, pentru a compensa diferenţa... Preţurile sunt prea mari! A fost de acord!", a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele american a acuzat Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol pentru recentele creşteri ale preţurilor, despre care a afirmat în trecut că nu vor fi acceptate.

Creşterea preţului petrolului a fost amplificată de decizia preşedintelui Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul convenit în 2015 şi de a reintroduce sancţiunile împotriv acestei ţări, care ar putea limita producţia. Un alt factor care determină creşterea preţurilor petrolului este reprezentat de turbulenţele politice din Venezuela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel