Arabia Saudită, arestări-șoc: 11 prinți și zeci de miniștri, acuzați de corupție

Autoritățile din Arabia Saudită au arestat 11 prinți, patru miniștri și zeci de foști miniștri. Ei sunt acuzați de fapte de corupție. 

Mandatele de arestare au fost emise de o comisie anti-corupție la doar câteva ore după ce regele Salman al Arabiei Saudite a emis un decret regal pentru formarea acestei comisii.

Comitetul condus de Printul Mohammed bin Salman, moștenitorul tronului saudit, a anunțat că va redeschide cazul inundațiilor catastrofale din orașul Jeddah din 2009, în care au murit peste 100 de persoane și investighează modul în care a fost gestionată criza cauzată de virusul Corona, cunoscut și sub numele de Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) din anul 2012, potrivit postului tv Al Arabiya, potrivit evz.ro.

[citeste si] 

Agenția Saudită de Presă (SPA) a relatat sâmbătă că această comisie a primit dreptul de a investiga, reține, de a interzice deplasările, de a găsi și de a îngheța conturi și bunuri mobile și imobile, de a urmări fondurile și averile persoanelor implicate în fapte de corupție.

Agenția Saudită de Presă a relatat, de asemenea, că ministrul afacerilor economiei și planificării din Arabia Saudită, Adel bin Mohammed Faqih și Ministrul Gărzii Naționale, cea de-a doua forță militară a regatului, prințul Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz, au fost de asemenea demiși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel