Arabia Saudită a dat liber de plecare unui petrolier iranian

Iranul apreciază eforturile Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier care a ancorat în luna mai în portul saudit Jeddah din cauza unor probleme tehnice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Mousavi, citat de agenţia Fars, relatează Reuters.

"Iranul apreciază eforturile autorităţilor din Arabia Saudită, Elveţia şi Oman pentru a asigura revenirea în siguranţă a petrolierului iranian Happiness 1", a spus Abbas Mousavi.

Mass-media iraniană au anunţat la începutul lunii iulie că Arabia Saudită - rivalul regional al Iranului - nu permite navei să plece din portul Jeddah din cauza unui litigiu privind plata costurilor de reparaţii.

Teheranul a anunţat duminică "eliberarea" în ajun de către Arabia Saudită a unui petrolier iranian reţinut în aprilie din cauza unei probleme tehnice, notează AFP.

Vasul Happiness 1 "a fost eliberat în urma negocierilor şi se îndreaptă către Golful Persic", a afirmat ministrul iranian al transporturilor, Mohammad Eslami, citat de agenţia oficială de presă Irna.

Agenţia oficială a Ministerul iranian al Petrolului a explicat că petrolierul iranian a fost constrâns să oprească pentru reparaţii în portul Jeddah din vestul Arabiei Saudite după o "pană de motor" în Marea Roşie.

Iranul şi Arabia Saudită, state vecine separate de apele Golfului, sunt angajate într-un război pentru influenţa regională şi au rupt relaţiile diplomatice în urmă cu peste trei ani.

Vezi și: Iranul motivează un incident naval în cazul reținerii petrolierului britanic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel