Urmărește emisiunea live


Ar putea începe razboiul mondial: Arabia Saudită l-a convocat pe ambasadorul Iranului

Liderul șiit saudit Nimr Baqer al-Nimr
Liderul șiit saudit Nimr Baqer al-Nimr

Arabia Saudită l-a convocat pe ambasadorul Iranului pentru a protesta contra declarațiilor "agresive" ale Teheranului, după execuția sâmbătă a demnitarului șiit saudit Nimr Baqer al-Nimr, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe saudit.

Ministerul "a remis ambasadorului iranian... o scrisoare de protest după declarațiile agresive iraniene în legătură cu sentințele legale aplicate astăzi contra unor teroriști în regat", potrivit unui comunicat publicat de agenția oficială de presă SPA, preluată de AFP și Reuters.

Arabia Saudită și-a exprimat "respingerea totală a acestor declarații agresive pe care le consideră o ingerință flagrantă în afacerile regatului".

De asemenea, ea face "guvernul iranian pe deplin responsabil pentru protecția" reprezentanțelor regatului în Iran și a angajaților acestora față de orice "agresiune".

Nimr, care a studiat mai mult de un deceniu teologia în Iran, face parte dintre cele 47 de persoane șiite și sunite executate sâmbătă în Arabia Saudită pentru "terorism".

[citeste si]

Iranul, majoritar șiit și rival regional al Arabiei Saudite sunite, a afirmat că "guvernul saudit sprijină pe de o parte mișcările teroriste și extremiste și în același timp folosește limbajul represiunii și pedeapsa cu moartea împotriva adversarilor săi interni".

Arabia Saudită "va plăti scump pentru aceste politici", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Afacerilor Externe, Hossein Jaber Ansari.

Liderul religios șiit executat a fost un critic virulent al dinastiei sunite la putere și a condus în 2011 o mișcare de protest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel