Aqua Park de 25 milioane euro în zona de centru-sud a Capitalei

aqua_park
aqua_park

Compania Bleu Ciel România va investi circa 25 milioane euro pentru construirea unui Aqua Parc în zona de centru - sud a Bucureştiului, între Sala Polivalentă, Palatul Copiilor şi Bulevardul Tineretului, prima parte a proiectului, cea de bazine descoperite, urmând să fie deschisă publicului chiar din vara acestui an, în august.

Conform unui comunicat al investitorului, construcţia parcului va necesita o investiţie de circa 20 de milioane de euro, la care se adaugă circa cinci milioane euro tehnologie, aparatura. Lucrările de construire vor dura între opt şi zece luni şi vor demara această lună, informează Agerpres. Proiectul Aqua Parc Bleu Ciel Bucureşti este dezvoltat în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Primăria sectorului 4 şi Asociaţia Art Metropolis, consultantul fiind firma GDS Consult România, iar proiectanţi Sextant Arhitecture Franţa şi PZP Arhitectura România.

Parcul acvatic va cuprinde bazine cu apă decorative şi de agrement acoperite şi descoperite, patinoar, teatrul tip agora, clubul acvatic care înglobează centrul de sănătate cu saună, hamam, jacuzzi, fitness, clubul de vârsta a doua (club dansant), facilităţile auxiliare fiind: restaurante, braserie, parcajele ecologice cu geocelule, spaţiile verzi generoase şi sera cu plante tropicale. Toate funcţiunile specifice propuse de Proiect au fost aliniate conceptului de alternanţă zi/noapte, vară/iarnă.

În ansamblu sunt folosite oglinzile de apă cu rol decorativ ce ajută la crearea unui ambient deosebit şi spectaculos, iarna transformându-se în patinoar. Bazinele de agrement sunt de tip grădină acvatică şi găzduiesc multiple activităţi. Vizitatorul va putea alege zona de recreere cu atmosferă specifică: bazinul cu valuri, piscina pentru înot în formă eliptică, zona de plajă amenajată special pentru odihnă sau jocuri, bazinul pentru copii cu multiple spectacole, animat cu cascade ciuperci şi caracatiţe-tobogan, piscine cu jacuzzi de dimensiuni impresionante, tobogane, bazinul tropical turcoaz cu nisip alb. Toate bazinele sunt dotate cu echipamente performante ce vor asigura o filtrare permanentă a apei, proiectate la standarde europene, cu un grad înalt de siguranţă în exploatare.

Parcul acvatic propus deserveşte o piaţă de aproximativ 2,3 milioane de oameni, cu o cerere de facilităţi acvatice la un nivel potenţial total de 1,42 milioane de vizitatori pe an. Parcul poate găzdui un număr de citca 10.000 vizitatori zilnic. Taxele şi impozitele care vor fi plătite bugetului local al Sectorului 4 sunt estimate la circa un milion euro/an, iar numărul de locuri de muncă nou create se cifrează la peste 200. Veniturile încasate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti din exploatarea proiectului vor fi de cel puţin 250.000 euro pe an.

Cele 500 de locuri de parcare vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor domiciliaţi în zona B-dului Tineretului ca parcare de resedinţă, între orele 22.00 şi 8.00 dimineaţa, conform contractului încheiat cu ALPAB.

Pe baza unui protocol încheiat cu Primăria Sectorului 4 toţi elevii şcolilor generale din sector vor avea acces gratuit la bazinele de înot în scopul practicării activităţilor sportive, în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, pe toată durata anului scolar, precum şi la teatrul tip agora pentru organizarea de activităţi culturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel