Aproximativ 250 de arădeni au participat la protestul de joi seară

Aproximativ 250 de arădeni de toate vârstele, în majoritate tineri şi foarte tineri, au participat joi seară la protestul care a început la ora 19.00, pe platoul din faţa Palatului administrativ al municipiului Arad, acţiunea dedicată victimelor tragediei de la clubul Colectiv fiind organizată pe reţelele de socializare.

Protestatarii au au început să scandeze diferite lozinci, cum ar fi: 'PNL, PSD, aceeaşi mizerie'; 'Ieşiţi din casă, dacă vă pasă'; 'Bucureşti, nu uita, Aradu-i de partea ta'; 'Corupţia ucide'; 'Jos Parlamentul'; 'Ultima soluţie, înc-o Revoluţie'; 'Vrem spitale, nu vrem catedrale'; ş.a.m.d.. La scurt timp după începerea protestului, cei ieşiţi în stradă la acţiunea de protest i-au cerut demisia parlamentarului arădean Mihăiţă Calimente care, întrebat la un post TV dacă PNL va fi acceptat la Putere de către manifestanţii ieşiţi în stradă, a răspuns că 'Dacă strada nu ne vrea nici pe noi, atunci să-i voteze pe bulgari'.

De asemenea, protestatarii i-au cerut şi Prea Fericitului Patriarh Daniel să se retragă din funcţie, după declaraţiile acestuia faţă de tragedia de la Bucureşti.

După câteva zeci de minute în care protestul s-a desfăşurat pe platoul din faţa Palatului administrativ, protestatarii s-au încolonat şi, escortaţi de jandarmi şi poliţişti, au pornit în marş pe bulevardul Revoluţiei, artera principală a Aradului, fluturând drapele tricolore, fluierând, suflând în vuvuzele şi bătând în tobe.

De asemenea, ei purtau diferite pancarte, pe care scria: 'Sataniştii, schimbă comuniştii'; 'Curăţenie'; 'Arad vrem implicare!'; 'Corupţia e cancerul societăţii'; 'Piedone şi Viorel, luaţi-şi pe Daniel'; 'Societatea civilă contează!; ş.a.m.d.. Protestatarii au făcut prima oprire în faţa Teatului Clasic 'Ioan Slavici', unde au ţinut un moment de reculegere în memoria celor 32 de victime din 'Colectiv'.

Marşul a continuat apoi pe b-dul Revoluţiei, până în faţa Catedralei Ortodoxe din Piaţa Podgoria, unde s-au oprit preţ de câteva minute, scandând 'Vrem spitale, nu vrem catedrale'.

Protestul s-a încheiat la ora 22.00, fără a fi consemnate niciun fel de incidente. Sebastian Bulumac, unul din organizatorii acţiunii de protest, a anunţat că se doreşte organizarea unui nou protest vineri seara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel