Aproximativ 2.000 de salariați STB, cercetați disciplinar după greva ilegală

Aproximativ 2.000 de salariați STB, cercetați disciplinar după greva ilegală
Aproximativ 2.000 de salariați STB, cercetați disciplinar după greva ilegală

Aproape 2.000 de angajați ai STB sunt cercetați disciplinar după greva care a paralizat capitala în luna ianuarie 2022.

Audierile interne ale șoferilor și angajaților STB au început în 18 februarie și vor dura până la data de 28 februarie, transmite B1 TV. De asemenea, se desfășoară și o anchetă coordonată de Parchetul Sectorului 3, care a deschis un dosar penal.

Citește și Nicuşor Dan: Greva de la STB a generat pierderi de 13-14 milioane de lei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat  că greva de la Societatea de Transport Bucureşti a generat pierderi de 13-14 milioane de lei.

'Există o pierdere cam de 13-14 milioane de lei. (...) Această companie este subordonată Consiliului. Are o adunare generală, un consiliu de administraţie şi un director. Tot ce au făcut aceste conduceri ale societăţii de transport a fost să aplice legea şi contractele între ea şi diferiţi angajaţi. În momentul acesta s-au constituit comisii de disciplină care analizează ce s-a întâmplat, iar în urma acestor comisii de disciplină o să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă, pentru că realmente nu au respectat ceea ce scrie în el', a spus Nicuşor Dan, pentru B1Tv, citat de Agerpres.

Edilul a precizat că ar trebui avut în vedere cine sunt 'cei care au incitat' la acţiunea ilegală de protest

'Ani de zile această societate a fost condusă practic de sindicat. Am vorbit cu oameni care mi-au spus: Nu intrai în sindicat, primeai turele cele mai grele sau stăteai sau nu ţi se repara maşina. Şi în sfârşit există o încercare de a organiza această societate de transport public în mod profesionist, pe bază de principii de management. Şi de aici a venit această solicitare care părea absurdă, de demitere a directorului general', a spus Nicuşor Dan.

Nicușor Dan: Situaţia STB a fost 'stabilizată', în condiţiile în care la începutul mandatului său societatea avea datorii de 1,2 miliarde lei. Totodată, el a precizat că STB va fi reformată. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel