Aproape 4000 de posturi disponibile la MAI

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) un număr de 3.694 de posturi ce sunt vacante vor fi ocupate din sursă externă. Instituţia va putea organiza, în mod etapizat, concursuri sau examene pentru ocuparea acestora, potrivit unui memorandum discutat în şedinţa de Guvern de joi.

În document se precizează: "În prezent, MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieşirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către poliţiştii şi cadrele militare în activitate, dar şi din alte cauze, cum ar fi demisii, transfer etc. Deficitul de personal are un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuţiilor legale în cadrul structurilor de ordine publică, dar şi în cadrul structurilor neoperative, structuri care asigură fie suportul necesar îndeplinirii misiunilor de ordine şi siguranţă publică, fie au ca atribuţii specifice furnizarea unor servicii către populaţie, cum este cazul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date etc".

De asemenea, şi în ceea ce priveşte instituţiile prefectului se impune deblocarea unor posturi şi încadrarea cu personal de specialitate, având în vedere faptul că vacantarea posturilor a determinat redistribuirea sarcinilor şi încărcarea excesivă cu atribuţii a personalului existent, menţionează Guvernul, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel