EXCLUSIV  APOCALIPSĂ și DEZVĂLUIRE. Marea greșeală din presa românească

"Liviu Dragnea anunță APOCALIPSA pentru anumiți parlamentari", "Apocalipsa fotbalului românesc n-a mai venit: toată lumea a fost achitată", "Apocalipsă termica - următorii 50 de ani ne aduc temperaturi extreme" sau "APOCALIPSA PENTRU ROMÂNII SĂRACI: Restanţierii la întreţinere vor fi direct executaţi silit!", "Vine Apocalipsa pentru bogați" - ce au în comun toate aceste lucruri? Anunță o apocalipsă.

La un moment dat, cel puțin un jurnalist de la o publicație - online sau print, de la o televiziune de știri sau generalistă sau de la un post de radio s-a raportat greșit la acest termen.

Scriitorul Dan Ciachir a vorbit despre acest subiect în exclusivitate pentru DC News și a atras atenția că "apocalipsa" este folosit în mod eronat în presa românească în diferite contexte.

Apocalipsă nu are sensul pe care îl dă lumea, ci înseamnă DEZVĂLUIRE. Vine din Cartea ultimă a Noului Testament care cuprinde revelația (descoperirea) făcută sf. Ioan evanghelistul în insula Patmos prin anii 94-95.

Ulterior, în zilele noastre, dezvăluirea a fost preluată ca substantiv comun desemnând catrastrofă, dezastru, cutremur, șoc și groază, dar apocalipsa înseamnă dezvăluire.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel